Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje težine, više oduševljenja

Zadnji Lamborghini Gallardo prije mirovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lamborghini je na L.A. Auto Showu pokazao svijetu vjerovatno posljednju verziju svog najmanjeg modela. Posljednji novitet zove se Gallardo LP570-4 Spyder Performante.

Predstavljen sloganom 'manje težine, više oduševljenja', Spyder Performante trebao bi odvesti 'regularni' Gallardo Spyder u nove sfere visokih performansi s rekordno malom težinom.

Pročitajte i ovo Papa dobio Lamborghinija (Foto: AFP) Neće postati papamobil Papa dobio Lamborghinija i već ima velike planove za njega Slika nije dostupna Insider Lamborghini Urus – pompozni bik stiže na SUV pozornicu prije Božića

Jednostavno rečeno, Performante je zapravo Spyder verzija Superleggere. Automobil je baš kao i Superleggera prošao istu restrikcijsku dijetu uz povećan unos ugljičnih vlakana (iznutra i izvana), uobičajena koža u unutrašnjosti zamijenjena je perolakom Alcantarom, a tu su i laganiji kotači.

Savršena formula za gubitak kilaže od 65 kilograma u odnosu na standardni spyder. Prednji kraj također je dorađen kako zbog estetike tako i zbog aerodinamičkih karakteristika a bolje hlađenje i bolji downforce na prednjoj osovini samo su neki od rezultata. Poboljšana aerodinamika na stražnjem kraju automobila pak je rezultat redizajniranog difuzora.

Performante je težak 1485 kilograma, a za pogon koristi provjereni 5,2-litreni V10 motor koji isporučuje 570 KS i 540 Nm okretnog momenta. Performanse su slične onima Superleggere: maksimalna brzina iznosi 324 km/h a ubrzanje od 0-100 km/h postiže za 3.7 sekundi.

Kao što je čest slučaj sa super automobilima, manja težina nikako ne znači manja cijena. Cijena učlanjenja u klub vlasnika Performantea iznositi će ne tako laganih 210.000 EUR (u Njemačkoj). Prvi modeli iz tvornice bi trebali izaći u proljeće 2011. godine.

Ferrari je napravio vrhunski posao s novim najmanjim modelom 458 Italia (V8, 570 KS, 540 Nm, 1380 kg, 3,4 sec do 100 km/h i max vrzina 325 km/h). Sada ostaje za pričekat što će Lamborghini smislit s izradom svog novog najmanjeg modela kako bi mogao parirati brzom i laganom Ferrariju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene