Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Iz Rusije s ljubavlju

VIDEO i FOTO: Marussia Motors – vrlo, vrlo brzi auti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marussia Motors prva je ruska tvrtka koja je započela serijsku proizvodnju vrhunskih sportskih automobila i prva koja namjerava konkurirati najboljim vozilima na svijetu.

Osim toga, to je prva ruska automobilistička tvrtka koja je postala službeni partner Formule 1.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prelazak na ekologiju Detroit: Brze jurilice zamijenili električni automobili Slika nije dostupna Pregled 2010. godine VIDEO: Pregled automobilističke 2010. – 1. dio

Automobile marke Marussia karakteriziraju inovativnost i tehnologija, ljubav za detalje i perfekcionizam u odabiru materijala. Stoga nije čudno da svaki Marussia sportski automobil utjelovljuje ujedinjenje snage, dinamike i izražajnog dizajna.

Marussia automobili jedinstveni su u svakom pogledu uključujući i njihovu unutrašnjost. Stoga je tu jedinstven multimedijski sustav koji je u potpunosti proizveden u Marussia Motorsu s touch-screen tehnologijom iza kojega se skriva Intel Core 2 Duo procesor. Sustav ima i originalno i vrlo lijepo sučelje. Kontrolna ploča sastoji se od 3 monitora od kojih sva tri mogu prikazivati sve informacije vezane za perfomanse automobila kao i zabavne i informativne sadržaje.

Tri video kamere pružaju veliku pomoć u manevriranju pri velikim brzinama i dinamičnoj vožnji u svim smjerovima. Funkcija snimanja kamerama omogućava vozaču da ponovno proživi neko od svojih brzih kretanja kroz prostor. Tu se također nalaze i vrhunske tkanine i savršenstvo oblika koji stvaraju atmosferu luksuza i istinski sportskog karaktera automobila u svakom detalju.

Marussia Motors razlikuje se od ostalih po odvažnosti i inovativnim idejama koje se pretaču u stvarnost. Ipak, u fazi proizvodnje događa se sljedeće. Da bi proizveli još ljepši i izvanredniji automobil, Marussia Motors mora uzeti u obzir želje kupaca u jednakoj mjeri kao i stajališta dizajnerskog tima. Međutim, obzirom da se uglavnom radi o promjenama u unutrašnjosti automobila, to na kraju i nije tako teško. Prema vlastitim željama, kupac može naručiti bilo koje materijale i boje koje postoje na planetu, a vezano za vanjski izgled tu su opcionalni dodaci od karbonskih vlakana.

Marussia automobili nisu samo jedinstvena fuzija tehnološke perfekcije i izražajnog dizajna; ovi su automobili također oličenje sigurnosti nauštrb cijene proizvodnje koristeći ista tehnološka riješenja i materijale kakve koriste proizvođači trkačih automobila.

Rezultat toga jest savršena trkača tehnologija – takozvani 'space frame' princip aluminijske karoserije veće čvrstoće i manje mase uz sigurnija deformacijska svojstva u sudaru i zaštitu od hrđanja – uz maksimalnu sigurnost u vožnji.

Motori koji su proizvedeni u suradnji s engleskom tvrtkom Cosworth prava su dika i ponos Marussia automobila. Motori koje proizvodi ova legendarna tvrtka zaslužni su za osvajanje više od 100 pobjeda u natjecanju Formule 1 te nebrojeno mnogo pobjeda u drugim prestižnim natjecanjima. Marussia-Cosworth jedinice predstavljaju jedinstven spoj neograničene snage, moderne tehnologije i iznimne dinamike.

Suradnja s Cosworthom čini se kao jedinstven slučaj i to ne samo zbog uspješnosti projekta već i zbog toga što je to prvi tako veliki projekt izrade motora za serijska vozila u koji se ova britanska tvrtka upustila u zadnjih 50 godina svog postojanja. Pogonska jedinica Marussia automobila je 3.5-litreni V6 motor i taj motor zapravo omogućava svu snagu koja je potrebna.

Maksimalna snaga postojećeg Marussia-Cosworth motora je 420 KS a sa težinom automobila od svega 1100 kg omogućava postizanje vrhunskih perfomansi. Tako mala težina postigla se korištenjem karbonske plastike u izradi automobila. Rezultat takve primjene je očigledan – Marussia nije samo brz automobil već vrlo, vrlo brz automobil.

Od 0 – 100 km/h ubrzava za samo 3,8 sekunde. I više nego dostojno! Za zaustavljanje vozila brine se vrhunski sustav kočenja sa 4 ventilirana diska promjera 356 mm i 4-klipna kočiona kliješta. 20-inčni kotači od laganog aluminija s 245/35/20 gumama na prednjim kotačima i 285/35/20 na stražnjim kotačima omogučavaju vrlo pouzdano prijanjanje na površinu.

U ponudi Marussia Motorsa postoje dva modela (model B1 i ovaj novi B2) te konceptni SUV. Već znate da se nama sviđaju male tvornice sportskih automobila pa se nadamo da će i ova imati uspjeh te preživjeti na ovom klimavom auto tržištu!

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene