Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova generacija elektro-auta

VIDEO i FOTO: THINK City sa četiri sjedala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednja generacija norveškog električnog automobila THINK City sada je po prvi puta dostupna kao četverosjed.

THINK City je električni automobil koji traži vrlo malo od svog vlasnika. Zapravo, ništa više od bilo kojeg mobitela. Napuni se preko noći i ujutro je spreman za upotrebu. Emisija štetnih plinova je – nepostojeća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zatražio azil Norveška uhitila Medvedeva: Pokušao je ilegalno prijeći granicu s Rusijom Slika nije dostupna Putopis Michaela Palina iz Hrvatske najgledanija emisija u Britaniji

Električni mališan energiju crpi iz najkvalitetnijih litij-ionskih baterija na tržištu koje proizvodi nagrađivani proizvođač baterija Ener1. THINK City nove generacije dolazi s bogatijom opremom, klima uređaj dio je osnovnog paketa, te je tako najopremljeniji EV (electric vehicle) model na tržištu danas.

Novi model dolazi s THINK G4 EV DRIVE CONTROLLER sustavom što je sama srž tehnologije koja stoji iza THINK Cityja. THINK G4 sustav četvrte generacije je najnapredniji EV sustav u komercijalnoj upotrebi na svijetu koji nudi razne dobrobiti poput tehničke sigurnosti, poboljšane autonomije, veće učinkovitosti, funkcionalnosti i fleksibilnosti.

Uz dodatno osiguranje u obliku 5-godišnje garancije (ili 100.000 km – što god se dogodi prije) koja vrijedi za automobil i bateriju, ne postoji bolje vrijeme za ulazak u novi i uzbudljiv svijet električnih automobila.

'U srcu svega što THINK radi leži fleksibilnost usmjerena prema kupcu – dokaz toga je predstavljanje novog modela s četiri sjedala. Trebate odvesti djecu u školu? Možete. Imate nešto teško za prevesti? Nema problema. Sjedala se lako pomiču što oslobađa jednako velik prtljažni prostor kao i u prethodnom modelu', kaže šef marketinga THINK-a, Michael Lock. 'Te prednosti u kombinaciji s tehničkim poboljšanjima čine THINK City nedvojbeno najprivlačnijim gradskim električnim automobilom na tržištu'.

THINK City je u potpunosti homologiran te se može legalno registrirati kao putnički automobil na cijelom europskom kontinentu. Ovaj električni automobil snagu crpi isključivo iz baterija, nema štetnih ispušnih plinova, a dizajniran je kao moderan gradski automobil.

Dimenzije norveškog mališana ostale su identične standardnom modelu. Think City s dva reda sjedala također mjeri 3143 mmu dužinu, 1658 mm u širinu te 1596 mm u visinu, dok međuosovinski razmak iznosi 1970 mm. Ukupna težina automobila iznosi 1038 kg.

Zadržana je i identična pogonska mehanizacija – elektromotor koji razvija skromnih 45 ks i u stanju je potjerati City do maksimalne brzine od 110 km/h. Ubrzanje s mjesta do 50 km/h iznosi 6.5 sekundi, od 0-80 Km/h treba mu pozamašnih 16 sekundi... a do krajnjih 110 km/h treba pričekati nekoliko minuta.

Maleni četverosjed na jednom punjenju baterija može svladati udaljenost od 160 km. Punjenje litij-ionskih baterija kapaciteta 23 kWh traje oko 8 sati, dok je Zebra bateriju kapaciteta 24 kWh unutar 7 sati moguće napuniti do 80% kapaciteta. Ostalih 20% potrebno je pričekati dodatna 4 sata.

Vrijedi podsjetiti kako je norveški Think u listopadu ove godine dosegao brojku od 2500 proizvedenih primjeraka modela City, što ga čini jednim od najpopularnijih električnih automobila na tržištu.Think City je dostupan u Norveškoj, Nizozemskoj,

Španjolskoj, Francuskoj, Austriji, Švicarskoj i Finskoj, a ovisno o tržištu cijena se kreće oko 30.000 eura.
Vrlo dobar EV proizvod!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene