Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko ste puta pomislili kako bi mogli srediti poneku ogrebotinu na laku automobila, ali vam se ne da gubiti vrijeme za takvu sitnicu. K tome, uvijek računate da se ni majstorima ne da raditi takve stvari, odnosno da im se jednostavno ne isplati.


U današnje vrijeme, u modernim lakirnicama, takvi se popravci kvalitetno obavljaju za kratko vrijeme, koliko bi vam, primjerice, trajala izmjena ulja ili slične stvari kod redovitih servisa. Sam popravak obavlja se u više faza, a kreće se s brušenjem oštećene površine da bi se na nju mogla nanijeti podloga. Također, odmah se utvrđuje boja, jasno, prema šifri, ali i prema nijansi koja se najbolje utvrđuje pod danjim svjetlom koje daje ova specijalna svjetiljka.

Vezani članci Majstorska rješenja Kad su majstori puni ideja kao šipak koštica: Njihovi popravci samo su napravili dodatnu štetu Renovacija stana - 5 Svi ih trebaju i traže, a do njih je danas gotovo nemoguće doći: "Dobro je plaćeno, svi vas zovu, svi vas mole da im dođete pomoći..."

>> VIDEO: Što s vašim autom rade u servisu?

Kad je boja utvrđena pristupa se miješanju iste, da bude spremna za završno lakiranje, koje je zapravo završni dio ovog procesa. Nakon što je površina pripremljena za nanošenje podloge, svi dijelovi karoserije koji se ne lakiraju, propisno se zaštite. Potom se podloga suši pod infracrvenim svjetiljkama, da bi vrijeme samog popravka bilo što kraće, što ovisi i o vrsti korištenog materijala. Na kraju se nanosi pripremljena boja, a potom i bezbojni lak kojim se iznijansira i zaštiti površina samog popravka. To se čini kako se ne bi vidjela razlika u odnosu na originalnu boju ostatka branika.

Nakon petnaestak minuta u komori, branik sjaji punim sjajem, i vaš je problem riješen brzo i efikasno. Dakle, ni cijena nije prepreka ako vašem ljubimcu želite priuštiti pravi tretman, da mu ispeglate bore, i vratite prvobitni sjaj. Sudeći prema izgledu ovog oldtimera, u uspješnost takvih tretmana ne treba sumnjati.

Emisiju Automotiv gledajte u nedjelju, u jutarnjem terminu programa Nove TV.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju