Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

Sljedeći put bolje promislite i pripazite kako parkirate automobil!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi vozači su bijesni na druge kada vide loše parkirano vozilo, no često su i sami nemarni prilikom parkiranja.

Ako ste se ikada našli u urbanim sredinama, zasigurno se susreli sa situacijom u kojoj ste morali odustati od parkiranja jer je mjesta između dva automobila bilo premalo ili jednostavno niste mogli pronaći slobodno mjesto. Zaključak takvog stanja bio bi premalen broj parkirnih mjesta, zar ne?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER TOP 5: Legendarni dizelaši koje je šteta poslati na otpad Slika nije dostupna INSIDER Pušenje vam iz džepova izbija više novca nego što mislite!

Što ako vam kažemo da je zapravo problem u vozačima? Prema posljednjem istraživanju lošim parkiranjem se u prosjeku ''poništi'' više od petine parkirnih mjesta, što se ne bi događalo da vozači pridaju veću pažnju pri parkiranju ili da se koristi sustav samostalnog parkiranja koji svaki put ovaj manevar odradi savršeno.

Zanimljivo je da, osim što su neki sudionici u prometu po prirodi orijentirani isključivo na sebe, 38 % ih je priznalo da se namjerno parkiraju onako kako bi spriječili parkiranje drugog vozila pored njihovog, 73 % ostavlja više mjesta straga kako bi kasnije bili sigurni da će moći sigurno izaći, dok je 31 % reklo kako parkirno mjesto bira prema kvaliteti automobila koji se tamo nalaze.

Naravno, ne iznenađuje ni podatak da ih petina ostavlja automobil dalje od kuće jer time izbjegne parkiranje na zahtjevnim mjestima, a jednaka količina za ovu radnju zove nekoga drugog u pomoć.

Ovim putem poručujemo svim vozačima, i onima s VIP titulom, i običnim smrtnicima, sljedeći put bolje promislite kako se parkirate i smanjite procijenjenu petinu ''zatvorenih'' parkirnih mjesta ili parkiranje prepustite drugome, odnosno kompjutoru.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene