Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Upoznajte novi najmanji BMW Coupe serije 2

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon većeg Coupea serije 4, BMW nam sada predstavlja Coupe serije 2 koji će vozačko zadovoljstvo u klasi kompaktnih vozila odvesti na još višu razinu.

Novi BMW Coupe serije 2 nešto je sasvim drugačije od postojeće serije 1. Novi model ima svoj vlastiti karakter i identitet koji je trenutačno vidljiv u dizajnu novog automobila a svoju će prisutnost na tržištu dodatno utvrditi i u pogledu performansi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

BMW Coupe serije 2 još je atraktivniji od svog prethodnika, nevjerojatno uspješnog BMW Coupea serije 1 koji se prodao u više od 150.000 jedinica diljem svijeta. Osim osebujnog izgleda i većih dimenzija, novi model donosi više i u pogledu tehnologije i ponude standardne opreme.

Ovaj novi model s dvoja vrata je prije svega čistokrvni coupe BMW brenda, a dizajnerske karakteristike koje potvrđuju njegov identitet – karoserija u tri dijela s jasno definiranim prtljažnikom i niskom siluetom, dugački poklopac motora, vrata s prozorima bez okvira i dinamično razvučena linija krovišta koja se mekano spušta prema stražnjem kraju – u ovom su slučaju preslikane na ovaj kompaktni model s još većim entuzijazmom i još čvršćom namjerom nego ikada prije.

Pod poklopcem će biti dostupan niz motorizacijskih opcija. Od dizelaša početni model je 218d model ima 2.0-litreni TwinPower Turbo četverocilindrični motor sa 143 KS i 320 Nm. Za ubrzanje od 0-100km/h potrebno je 8.9 sekundi (8.6 s opcionalnim 8-stupanjskim automatikom) a brzinomjer se zaustavlja na 213 km/h.

Dvolitrena opcija s BMW-ovom TwinPower Turbo tehnologijom odabrana je i za 220d model kojem ona dostavlja 184 KS i 380 Nm okretnog momenta. Isto jamči ubrzanje od 0-100km/h za 7.2 sekunde (7.1 sekundu s opcionalnim 8-stupanjskim automatikom) te maksimalnu brzinu od 230 km/h.

►►►   Zaustavite sve što radite i pogledajte – ovo je novi BMW M4

►►►   Ovo je prvi električni BMW koji kreće u serijsku proizvodnju

Sljedeći u ponudi, BMW 225d također koristi 2.0-litreni četverocilindrični TwinTurbo motor koji razvija nešto viših 218 KS i 450 Nm okretnog momenta. Ovaj višak snage omogućava mu da do stotke ubrza za 6.3 sekunde i postigne maksimalnu brzinu od 242 km/h.

Od benzinaca prvi u ponudi je BMW 220i koji će pod poklopcem imati 2.0-litreni TwinPower Turbo s četiri cilindra koji razvija 184 KS te 270 Nm okretnog momenta. Isto coupeu omogućava da do 100km/h ubrza za ravnih 7 sekundi i postigne maksimalnu brzinu od 235 km/h.

Šećer za kraj je svakako najnoviji dodatak M obitelji, BMW M235i Coupe koji pod poklopcem skriva 3.0-litreni TwinPower Turbo redni šesterocilindrični motor koji izbacuje 326 KS i 450 Nm okretnog momenta. To je dovoljno da novi M coupe do 100 km/h ubrza za 5 sekundi (4.8 s opcionalnim 8-stupanjskim automatikom) i dostigne maksimalnu brzinu od 250 km/.

Proporcije novog BMW Coupea serije 2 mogu se iščitati iz njegovih dimenzija, točnije dužine od 4.432mm. Drugim riječima, novi model s dvoja vrata 108 milimetara je duži od BMW-a serije 1 te 72 milimetara duži od BMW Coupea serije 1. Novi kompaktni coupe također je 26mm širi od svog izlazećeg BMW Coupea serije 1 te ima i 30mm duži međuosovinski razmak te širi trag kotača (1.521 sprijeda što je povećanje od 41mm te 1.556 straga, dakle povećanje od 43mm).

Novi coupe serije 2 istovremeno se snizio za pet milimetara te je visina vozila 1.418 mm. Rezultat je više prostora u unutrašnjosti te 20 litara više prtljažnog prostora, obujam prtljažnika iznosi 390 litara.

Novi BMW Coupe serije 2 u prodaju kreće već u ožujku sljedeće godine. Do tada uživajte u video i velikoj foto galeriji!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene