Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaustavite sve što radite i pogledajte – ovo je novi BMW M4

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
BMW je službeno predstavio konceptni M4 Coupe koji će biti lakši, jači i brži od legendarnog prethodnika!

BMW je napokon pokazao kako će izgledati novi nasljednik M3 perfomansnog coupea koji je će odsad nadalje biti poznat kao serija 4 a službeno je predstavljen na Pebble Beach Concours d'Elegance događaju u Kaliforniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon više od 30 godina stiže nam novi Audi Sport Quattro Slika nije dostupna Dobar stari Land Cruiser zategnuo bore

Mnogi su razočarani činjenicom da više nikada nećemo vidjeti novi M3 model i pitaju se gdje je logika u stvaranju nove modelske linije serije 4, ali možda će im fotografije ovog novog M4 Coupea malo ublažiti tugu. Cilj koncepta je pokazati kako će izgledati nadolazeći proizvodni model a mora se reći da u potpunosti odražava filozofiju BMW M odjela i da izgleda odlično!

Konceptni M4 Coupe predstavljen je u posebnoj boji karoserije nazvanoj ''Aurum Dust'' koju je bavarski proizvođač razvio posebno za ovaj model. Bavarski proizvođač nije puno rekao o samom modelu ali ono što možemo vidjeti po samim fotografijama jest vrlo uglađen i sportski vanjski izgled s agresivnim prednjim branikom i poklopcem motora s izbočinom koja bez greške ukazuje na performansni potencijal automobila.

Među ostalim upečatljivim detaljima valja spomenuti aerodinamički oblikovane bočne retrovizore, suptilne M pruge na karbonskom krovištu i 20-inčne naplatke koji skrivaju masivne šesteroklipne kočnice. Novi M4 Coupe uz svoje uobičajene M škrge ima i tzv. Air Breather i Air Curtain koji pomažu ventilirati lukove kotače i pospješuju optimalan protok zraka.

Oni oštrijeg vida primijetiti će još neke razlike poput duplih, okruglih LED svjetlosnih sklopova i BMW M bubrežaste rešetke hladnjaka pri čemu šipke na rešetci imitiraju izgledom M dvokrake naplatke specifične za BMW M modele.

►►►   BMW M3 CSL slavi 10. rođendan

BMW i dalje šuti o specifikacijama pogonskog agregata ali su nagovijestili da ''visoko-performansni'' motor nudi ''nevjerojatnu snagu.'' Ono što je sigurno jest da će se M4 Coupe i M3 u limuzinskoj karoserijskoj izvedbi oprostiti od V8 motora (sa 420 KS) i preuzeti potpuno novi redni šesterocilindrični motor s dva ili čak tri turbo punjača koji bi trebao dostavljati oko 450 KS i 550 Nm okretnog momenta.

Što će ostati a što će otpasti i kakve će biti točne tehničke specifikacije novog nasljednika legendarnog M3 coupea saznati ćemo sljedeći mjesec kad će se novi M4 Coupe pojaviti na Frankfurt Motor Showu. Do tada uživajte u foto galeriji nove beštije s potpisom M-a!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene