Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve gore i gore

Toyota povlači i 436.000 hibridnih Priusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toyota povlači gotovo 200.000 hibridnih vozila Prius u Japanu zbog problema s kočnicama, a danas bi vodstvo posrnulog automobilskog diva trebalo objaviti planove o mogućem opozivu Priusa u Sjedinjenim Državama i popravljanju štete koju su reputaciji kompanije nanijele afere s nedovoljnom sigurnošću vozila, izvijestio je AP.

Iz kompanije je najavljeno da će predsjednik Toyote Akio Toyoda tijekom dana održati konferenciju za novinare u tokijskom sjedištu tvrtke na kojoj će objaviti planove o povlačenju Priusa, najprodavanijeg benzinsko-električnog hibrida u svijetu, napominje AP. Ukupan broj opozvanih vozila u svijetu mogao bi dosegnuti 436.000, ustvrdio je pak Reuters pozivajući se na dokument koji još nije objavljen. Od toga će u Japanu biti opozvano 223.000 vozila, a u ostatku svijeta 213.000 automobila, od čega 150.000 u Sjevernoj Americi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CR-Z s turbo punjačem Napokon prava verzija Honde u dolasku Slika nije dostupna U 13 godina Toyota prodala više od dva milijuna Priusa

>> Nikad kraja: Toyota ima problem s kočnicama

Novi hibridni Prius krenuo je u prodaju u Japanu i SAD-u u svibnju prošle godine. Više od 170.000 novih Priusa prodano je dosad u Japanu, a oko 103.000 u SAD-u. Toyota je već bila prisiljena opozvati dva druga hibridna modela - luksuzni hibrid Lexus HS250h, koji se prodavao u SAD-u i Japanu, te model Sai koji se prodavao samo u Japanu. Problemi s kočnicama tek su dio velikih teškoća Toyote, koja pokušava riješiti probleme s papučicom gasa kod 4,5 milijuna svojih vozila diljem svijeta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene