Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Buduća ponuda modela američkog proizvođača električnih automobila bi u skoroj budućnosti trebala dobiti dvije nove prinove.


 

Ne treba čuditi kako u Tesli već planiraju daljnji razvoj svoje SUV/crossover ponude, ipak je riječ o jednom od najznačajnijih tržišnih segmenata, no čini se kako se šef ovog američkog proizvođača električnih automobila, Elon Musk, malo istrčao te ne samo još jednom potvrdio kako će buduća kompaktna limuzina, Model 3, dobiti crossover verziju, nego nam je odao i njeno ime.

Vezani članci Slika nije dostupna Tesla Motors službeno predstavio Model X Slika nije dostupna Prijeti li izumiranje muškog gena?

Naime, nakon što je upitan hoće li i crossover verzija već potvrđenog Modela 3 imati tzv. falcon wings stražnja vrata poput Modela X, Musk je odgovorio kako će na tržište stići Model 3 i Model Y te kako će jedan od njih imati spomenuta vrata. Ovaj tweet je u međuvremenu uklonjen, no srećom netko ga je "ulovio" i proširio internetom.

Musk je također tweetao i kako će Tesla za otprilike 12 mjeseci lansirati i ulaznu izvedbu Modela X koja će imati "baterije kapaciteta oko 70 kWh".

Na kraju vrijedi upozoriti na jednu zanimljivu činjenicu. Nakon što Tesla lansira Model 3 te potom Model Y ponuda ovog proizvođača će se sastojati od modela S, 3, X, Y.

Zgodno.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.