Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Servisni savjetnik

Što vam je važnije – vaša komocija ili sigurnost kućnog ljubimca u automobilu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mi volimo svoje pse. Zato znamo naše četveronožne prijatelje sigurno prevesti u automobilu.

Uobičajena scena koja nije nimalo bezazlena pogotovo kada ste u tom trenutku vozač: "Sjedi! Sjee-di!" Ovdje se moramo složiti s vlasnicima pasa: ne pali uvijek – morate imati i sreće.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Ilustracija Dnevnik Nove TV pita Osjećate li se sigurno? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Odgoj pasa težak je posao. Međutim, barem u automobilu naši pseći prijatelji moraju znati da im je mjesto ondje gdje mi to odredimo. Ali gdje točno? 

Pri naglom kočenju pri brzini od samo 40 km/h pas težak deset kilograma pretvara se u projektil od 300 kg. Jazavčar koji odleti sa stražnje police može ubiti svojeg vlasnika. Nekoliko je mogućnosti kako pravilno osigurati ljubimca. Pod broj jedan, stavite ga da leži vezan pojasom na stražnjem sjedalu. Cijena takvog pojasa za psa iznosi dvjestotinjak kuna, a prekrivač, koji se učvrsti za naslon za glavu i štiti presvlake od dlaka i prljavštine, može se pronaći već za 70 kuna.

Ako vozite svoje klince na neku od izvanškolskih aktivnosti i pas mora s vama, sigurno je rješenje staviti psa u prtljažnik. Da bi tijekom vožnje ondje i ostao, zaslužna je mreža. Nemate ni mrežu ni rešetku? Mogu se nabaviti već od 300 kuna.

Treća je opcija transportni kavez (cijena mu je od 500 kuna), no vrijedi za male i srednje velike pse. Prednost mu je što se vaš četveronožni ljubimac neće sudarati s prtljagom u prtljažniku. 

Vjerujemo da neke od ovih prijedloga znate i prakticirate, no uvijek vrijedi ponoviti jer isprike kako vaš Max doista voli sjediti na suvozačevu sjedalu ne znače apsolutno ništa. Kad se motor upali, psu je mjesto straga ili u prtljažniku – sigurno je sigurno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene