Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VW Golf GTI Edition 35 s 235 KS

Slavljeničko izdanje Golfa GTI

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Volkswagen ovih dana slavi 35 godina postojanja Golf GTI-a specijalnim rođendanskim izdanjem popularnog hatchbacka. Slavljenički model tradicionalno dolazi s više snage od standardnog modela te s posebnim stilskim detaljima izvana i iznutra.

35. godišnjicu Golf GTI-a, Volkswagen je odlučio proslaviti, a kako drugačije nego slavljeničkim izdanjem popularnog hatchbacka. Prvi Golf GTI izašao je iz tvornice Volkswagena davne 1976. Godine, a slavljeničko izdanje pojavljuje se svakih 10 godina, drugim riječima, VW je izbacio posebna izdanja za 20. i 30. rođendan popularnog hatchbacka.

Pročitajte i ovo PR Model ID.4 GTX Novi ID.4 GTX PR Električni SUV ID.4 – prvi potpuno električni SUV marke Volkswagen

Sada već 35-godišnji rezime sportskog Volkswagena od prvog Golf GTI-a i dalje je bez mrlje. GTI je godinama predmet obožavanja mnogih te se uspio etablirati kao nezavisni brend. Od samih početaka postojanja, GTI je oduvijek slavio pojedine rođendane specijalnim modelima. Ova se tradicija nastavlja i danas s VW Golf GTI Edition 35 modelom.

Poimence, redizajniran je prednji branik, dodani su posebni detalji na eksterijeru i u interijeru vozila koji dodaju dašak ekskluzivnosti posebnom izdanju 35. Vanjski izgled profitirao je i novim ekskluzivnim 18-inčnim 'Watkins Glen' aluminijskim naplatcima.

U unutrašnjosti automobila nastavlja se ista tema s oznakom '35' na pragovima i sjedalima. Ovdje je također uključena posebna ručica mjenjača koju smo mogli vidjeti u Mk1

Možda najvažnija preinaka od svih jest povećanje snage u odnosu na standardni model, točnije 25 KS viška što nas dovodi do konačne brojke od 235 KS. Službene informacije o perfomansama još nisu dostupne ali po OETTINGERu (tuning za VW) ubrzanje do 100 km/h trebalo bi iznosit 6,5 sekundi, a maksimalna brzina 250 km/h.

>> FOTO: VW GTI slavi 35. rođendan

Svjetska premijera Golf GTI ED35 zakazana je za legendardi susret GTI-a koji se od 1. do 4. lipnja održava kod jezera Wörthersee u austrijskoj pokrajini Karintiji. Početna cijena slavljeničkog modela iznosi 30.425 eura (u Njemačkoj).
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene