Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Porsche za Detroit pripremio povratak legendarne Targe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porsche je na NAIAS salonu automobila u Detroitu predstavio nove Targa 4 i Targa 4S modele a javni debi popratio je i set fotografija na internetu.

Ovih dana Detroit je poprište novog izdanja North American International Auto Showa (NAIAS) a među raznim premijerama valja spomenuti i dva nova modela iz Porschea. Novi Targa modeli označavaju povratak na izvorni dizajn modela iz 1965. godine što je posebno vidljivo u dizajnu stražnjeg stakla i uklonjivog prednjeg dijela krovišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bavarci napokon predstavili novi Coupe Slika nije dostupna SUV ili Formula: novi Porsche Cayenne Turbo S

Međutim, za razliku od stare Targe 911, kod novih modela uklonjivi se dio krovišta može otvoriti i zatvoriti jednostavnim pritiskom gumba. U potpunosti automatiziran sustav krovišta sprema uklonjivi dio krovišta u prostor iza stražnjih sjedala a sve to traje samo 19 sekundi.

Kombinacija šire karoserije, Targa krovište i stražnje staklo koje se proteže cijelom širinom vozila ono su što novim Targa modelima daje izuzetno sportski izgled i dojam kao da je konstantno u niskom startu čekajući nove izazove.

Porsche će novi 911 Targa model nuditi samo u varijanti s pogonom na sva četiri kotača tako da će se kupci moći odlučiti samo između 911 Targa 4 modela ili snažnije Targa 4S verzije.

Slabiju Targu pogoni 3.4-litreni šesterocilindrični motor s 350 KS što je dovoljno za ubrzanje od 0-100 km/h od 4.8 sekundi i maksimalnu brzinu od 280 km/h. Spomenute brojke odnose se na modele opremljene s opcionalnim PDK mjenjačem i Sport Chrono paketom.

Snažnija Targa 4S za pogon koristi veći 3.8-litreni šesterocilindrični motor sa 400 KS koji joj omogućava da se katapultira do 100 km/h za 4.4 sekunde i dostigne maksimalnu brzinu od 293 km/h također u kombinaciji s PDK mjenjačem i Sport Chrono paketom.

►►►   Legendarni Porsche 911 slavi 50. rođendan

Kao i svi drugi 911 modeli s pogonom na sva četiri kotača i nove Targe biti će opremljene Porsche Traction Management ili PTM sustavom. To je aktivan sustav pogona na sva četiri kotača koji pomaže osigurati optimalnu distribuciju snage za optimalnu trakciju u raznim voznim uvjetima, bez obzira vozite li po autocesti, po zavojitim lokalnim cestama ili po neravnim, neujednačenim površinama.

Novi modeli u prodaju kreću od ljeta a cijene će biti poznate kroz par dana. Do tada uživajte u veeeeelikoj galeriji fotografija koje smo pripremili za vas!
 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene