Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Porsche pokazao novi Cayenne GTS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porsche je najavio svjetsku premijeru novog Cayenne GTS modela koji će javnosti biti predstavljen na kineskom auto salonu u Pekingu krajem ovog mjeseca.

Novi Porsche Cayenne GTS nova je uzdanica njemačkog proizvođača koja bi trebala dodatno utvrditi status Cayennea kao najsportskijeg SUV-a. Novi GTS model dolazi s još jačim motorom, poboljšanim dinamičkim sposobnostima i čvršćom šasijom s nižim odmakom od tla.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Porsche za Detroit pripremio povratak legendarne Targe Slika nije dostupna SUV ili Formula: novi Porsche Cayenne Turbo S

Cayenne GTS na popisu modelske linije Cayennea pozicionirao se između Cayenne S i Cayenne Turbo modela a svojim izražajnim i jedinstvenim karakterom jasno će se izdvajati od svojih imenjaka.

Ispod poklopca motora nalazi se ojačani 4.8-litreni V8 atmosferski motor preuzet s Cayenne S modela koji kod GTS-a dolazi s ukupno 420 KS (309 kW) dostupnih pri 6.500 o/min i maksimalnim okretnim momentom od 515 Nm dostupnim pri 3.500 o/min. Prijenos se vrši putem 8-stupanjskog Tiptronic S mjenjača s integriranom Start/Stop funkcijom.

Motor i mjenjač prošli su specifične dorade za dostavljanje izrazito sportske razine odaziva i upravljivosti, a izravna posljedica ovih dorada jest da Cayenne GTS od nule do stotke ubrzava za 5.7 sekundi dok 160 km/h postiže za 13.3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 260 km/h a sav ovaj performansni potencijal popraćen je prosječnom potrošnjom od 10.7 l/100km, vjerojatno nizbrdo!

Šasija je modificirana na način da dodatno poboljšava dinamičke sposobnosti Cayennea. Sada tvrđi ovjes dolazi opremljen proizvođačevim PASM sustavom (Porsche Active Suspension Management) koji je dio standardne opreme, a sportski SUV spušten je za 24mm u odnosu na Cayenne S. Rezultat toga, jest poboljšana upravljivost i agilnost. PASM na odabir vozaču nudi tri načina rada, Comfort, Normal i Sport, pri čemu je osnovno podešenje performansno orijentirano.

Vanjski izgled Cayenne GTS-a odražava njegov sportski karakter a poneki stilski detalji , poput prednje rešetke, inspirirani su najjačim pripadnikom Cayenne linije, Turbo modelom. Detalji u sjajno crnoj boji, izraženi bočni pragovi i širi likovi kotača te neizostavan sportski detalj, krovni spojler, karakteriziraju ovaj performansni luksuzni SUV.

GTS će dolaziti standardno opremljen 20-inčnim RS Spyder alu naplatcima iza kojih se na prednjem kraju kriju šesteroklipna monobloc aluminijska kočiona kliješta i četveroklipni ekvivalent na stražnjem kraju u izražajnoj crvenoj ili žutoj boji. Ventilirani diskovi promjera 360mm sprijeda i 330mm straga specifičnim unutarnjim sustavom ventiliranja i hlađenja podnose i najveća opterećenja u skladu s performansnim potencijalom GTS crossovera. Opcionalno su dostupne i keramičke kočnice (PCCB – Porsche Ceramic Composite Brake) za još jaču kočionu snagu.

GTS u unutrašnjosti nudi specifičan sportski ambijent s presvlakama od kože i Alcantare s kontrastnim prošivima i sportskim sjedalima podesivim u osam smjerova. U standardnu opremu također ulazi i SportDesign upravljač s polugama za mijenjanje brzina, sportski ispušni sustav s dvije ispušne cijevi u mat crnoj izvedbi, Bi-Xenon podesiva svjetla (PDLS – Porsche Dynamic Light System) koja se prilagođavaju prema kutu upravljača i brzini vožnje, te zatamnjena LED svjetla na stražnjem kraju. Specifična karakteristika stražnjih svjetala jest da prilikom naglog zaustavljanja, adaptivna LED stop svjetla trepere ne bi li učinkovitije upozorila vozače iza vozila da brže reagiraju na kritičnu situaciju.

U ponudi će naravno biti i opcionalni Sport Chrono paket koji uključuje 'timer' smješten u sredini instrumentne ploče. Porsche Communication Management (PCM) sustav preko ekrana obavještava vozača o ukupnom vremenu vožnje, prijeđenoj udaljenosti, broju krugova i pojedinačnim prolaznim vremenima po krugu.

Novi Porsche Cayenne GTS biti će predstavljen na auto salonu u Pekingu 23. travnja ove godine a u prodaju stiže u srpnju pri početnoj cijeni od 90.774 eura.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene