Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Pininfarina i BMW oduševili Gran Lusso Coupeom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj ubojiti coupe rezultat je suradnje BMW-a i Pininfarine a novi ljepotan predstavljen je javnosti na jednom od najekskluzivniji auto-događaja godine, Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

BMW i Pininfarina neka su od najstarijih imena u automobilističkom svijetu. Oba brenda kroz dugu povijest krase karakteristike poput najmodernije tehnologije, istančanog stila, dinamike i visoke estetike. BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe rezultat je prve suradnje ova dva povijesna brenda koji su odlučili predstaviti na tradicionalnom okupljanju naljepših rijetkih i konceptnih automobila na svijetu, na Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2013.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BMW i Zagato izradili jedinstven Coupe Slika nije dostupna Što reći? Ovo je novi Ferrari!

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe zasad je jedini takav na svijetu a predstavlja vrlo ekskluzivnu interpretaciju luksuznog BMW Coupea kako ga vidi poznati dizajnerski studio Pininfarina. Radeći u vrlo uskoj suradnji dva dizajnerska tima stvorila su nešto potpuno novo, automobil koji pršti karakterom i koji će bez imalo problema zauzeti veliko mjesto u klasi vrhunskih, luksuznih automobila. Novi coupe tipičan je BMW automobil dok istovremeno nosi očigledan Pininfarina stil koji se očituje u mnoštvu detalja.

Sa svojim širokim stavom i jako naglašenim kotačima, prednji kraj BMW Pininfarina Gran Lusso Coupea odaje vrlo samopouzdan i dinamičan dojam. Prepoznatljiva bubrežasta rešetka i svjetlosni sklopovi fokusirano usmjereni prema cesti s novom interpretacijom dva sjvetlosna kruga očigledan su genski materijal BMW-a. U isto vrijeme, Pininfarina je na prednjem kraju uspio integrirati i svoj prepoznatljiv stil dodajući prednjem kraju tipično talijansku estetiku.

BMW-ova poznata bubrežasta rešetka središnji je element cijelog prednjeg kraja pri čemu sve površine i linije izviru upravo iz ove središnje točke. Velika dupla rešetka također usmjerava pažnju na srce vozila, a svojom veličinom daje naznake da se radi o pravom divu od motora što je točno jer se pod poklopcem smjestila ni više ni manje nego V12 jedinica a iako detalji nisu objavljeni možemo pretpostaviti da se radi o 6.0-litrenoj jedinici s 544 KS i 750 Nm okretnog momenta.

Dvostruka bubrežasta rešetka ukošena je prema tlu tvoreći tako tipičan BMW-ovski ''shark'' nos dok cijeli prednji kraj zahvaljujući tom dizajnerskom elementu dobiva još dinamičniji izgled, pogotovo s boka vozila. Tek bližim pregledom vide se precizni detalji kao što je izvedba rešetke u dva sloja, prvom od mat aluminija i drugom u sjajno crnoj boji kojima se ostvaruje dojam dubine ali i uzbudljiv kontrast materijala i različitih tipova završne obrade.

Iznad bubrežaste rešetke proteže se poklopac motora sa svojim suptilnim ali izražajnim linijama dok se na svakom kraju rešetke protežu izduženi svjetlosni sklopovi . Dinamične konture svjetala na nov način interpretiraju BMW-ov prepoznatljiv svjetlosni potpis sa dva kruga a korištenjem LED tehnologije dobiva se tehnološki visok dojam uz izvanredne funkcionalne karakteristike tj. kvalitetu osvijetljenja.

Dizajneri iz BMW-a i Pininfarine posebnu su pažnju posvetili stvaranju savršenih proporcija. Površine automobila odražavaju BMW-ov dizajnerski jezik prepoznatljiv po složenim linijama i formama dok su istovremeno oblikovane s velikom jasnoćom i čistoćom forme što je pak zaštitni znak Pininfarine. Konveksne površine na bokovima automobilu daju još dinamičniji stav ali i vrlo elegantan dojam vrhunskog sportaša.

Ekskluzivno dizajnirani 21-inčni naplatci savršeno nadopunjuju i naglašavaju stil sportske elegancije BMW Pininfarina Gran Lusso Coupea. Pet parova trostrukih krakova stvaraju moćan dojam dubine koji je također ostvaren i završnom obradom u kombinaciji mat aluminija, crne boje i crnog kroma. Dizajn kotača kombinacija je elegantnog višekrakog stila sa sportskim izgledom peterokrakih naplataka.

Stražnji kraj vizualno se ističe svjetlosnom trakom koja se proteže cijelom dužinom te stvara blagu intruziju u bokove automobila spajajući tako stražnji kraj s profilima vozila. Stražnji svjetlosni sklopovi primjer su visoke kvalitete izrade a ovom unikatnom BMW Coupeu daju specifičan izgled u obliku slova L. S detaljima od mat aluminija i specifičnim svjetlosnim potpisom, stražnji svjetlosni sklopovi BMW Pininfarina Gran Lusso Coupeu daju doista jedinstven izgled. Ono što je također posebno kod ovih svjetala osim njihovog vizualnog dojma jest i konstrukcija jer ista su, naime, projektirana s otvorima koji omogućavaju protok zraka.

►►►   BMW i Zagato izradili jedinstven Coupe

Interijer BMW Pininfarina Gran Lusso Coupea krasi ista harmonija moderne elegancije i autoritativnog i dinamičnog karaktera kao i na vanjskom izgledu. U unutrašnjosti spoj sportskog duha, ekskluzivnosti i udobnosti stvara vrlo jedinstven osjećaj. Fluidna geometrija dizajna interijera djelo je BMW-ovih dizajnera dok je za onaj jedinstven dojam zaslužan Pininfarina. S posebnom kombinacijom boja, odabirom materijala i geometrijskim detaljima na vratima, središnjem grebenu i komandnoj ploči, Pininfarinini dizajneri uspijeli su dodatno naglasiti prepoznatljive BMW elemente poput orijentacije interijera ka vozaču i načela slojnosti dok su sportski karakter istaknuli oštrim linijama i dinamičnom međuigrom površina.

Ručice vrata smještene su u elementu od drva koji doista ostavlja dojam vrhunskog luksuza i kvalitete dok naslonjač za ruke s prostorom u kojem se krije zvučnik Bang & Olufsen audio sustava svojim oblikom odražava izgled stražnjih svjetlosnih sklopova. Stražnji dio putničkog prostora vrlo je prostran pri čemu je prostor za noge za putnike na stražnjim sjedalima gotovo jednak onomu kod velikih luksuznih limuzina.

Uživajte u video i foto galeriji ovog dizajnerskog čuda BMW-a i Pininfarine!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene