Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ovo je novi Audi A3

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon ponekih 'spy' fotografija i prezentacije novog interijera, na internet su procurile prve službene fotografije novog A3 modela.

Preko ruskih servera na internetu su procurile fotografije novog Audi A3 modela. Do sada smo imali prilike vidjeti samo neke kamuflirane fotografije i fotke sa prezentacije novog interijera.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Land Rover u Ženevu dolazi s dva nova Defendera Slika nije dostupna Opel najavio najbržu cestovno legalnu Astru ikada (nove fotografije)

Novi A3 izgleda moderno i uglađeno ali bismo ipak rekli da su promjene minimalne. Izvana se ističu novi svijetlosni sklopovi i sitni detalji dok je unutrašnjost pretrpjela največe promjene. To nam se definitivno najviše i sviđa jer sada novi A3 iznutra izgleda luksuzno, a istodobno mladenački i sportski.

Audi A3 proizvoditi će se na Volkswagenovoj novoj MQB platformi koju će koristiti i Golf sedme generacije. Osim standardnih izvedbi sa troja vrata, sportback i cabrio, spominju se i sedan verzija kao i A3 Allroad.

Model sa troja vrata dugačak je 4,26 metra uz međuosovinski razmak od 2,59 metra. Spominje se i lagana dijeta koju je imao A3 pa je sada lakši za nešto više od 50 kg što će sigurno doprinjeti manjoj potrošnji i boljim perfomansama.

Od motora standardno se spominju moderni TFSI motori obujma 1.2, 1.4, 1.8 te 2.0 litre, snage od 122 do 210 KS, koji su upareni sa šesterobrzinskim ručnim ili S-tronic automatskim mjenjačem sa 7 brzina te dizelaši obujma 1.6 i 2.0 snage od 90 do 170 KS.

Za kasniji datum najavljeni su S3 i RS3 modeli, kao sportske perjanice, te hybridni i električni modeli kao štedljive ekološke varijante.

Nova generacija A3 modela službeno predstavljanje imati će u ožujku na auto salonu u Ženevi. Dok čekamo službene informacije i više detalja uživajte u prvoj galeriji fotografija.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene