Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Opel najavio najbržu cestovno legalnu Astru ikada (nove fotografije)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na veliku radost svojih fanova Opel je objavio da će na 84. ženevskom auto salonu početkom ožujka službeno predstaviti svoj novi koncept, Astru OPC EXTREME.

Ovogodišnji, 84. auto salon u Ženevi biti će poprište mnogih zanimljivih premijera a među njima je i novi konceptni sportaš iz Opela. Novi koncept sljedeći je evolucijski korak Astre OPC X-Treme iz 2001. godine a njemački brend opisuje ju kao ''istinski super sportski automobil'' koji će se proizvoditi u ograničenoj seriji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 650S McLaren za Ženevu pripremio novi opaki model Slika nije dostupna Potpuno novi Renault Twingo dolazi sa stražnjim pogonom

Tada, kao i sada, Opel je prenio pravi trkaći automobil na javne ceste. Dok je crveni OPC X-Treme od prije 13 godina ostao tek konceptni primjerak, novi EXTREME u tradicionalnim bojama Opelovih trkaćih automobila poslužiti će kao temelj za novi limitirani model koji će biti izravna konkurencija automobilima poput Mercedesa A45 ili BMW-a M135i.

Opel Astra OPC EXTREME izravan je potomak Astra OPC Cup trkaćeg automobila koji se natječe u Nurburgring Endurance prvenstvu (VLN) i najljepše od svega, biti će cestovno legalan. Zahvaljujući ugradnji komponenti od karbonskih vlakana, koncept kao i njegova proizvodna inačica biti će lakši od standardne Astre OPC koja na vazi pokazuje 1.370 kg.

Astra GTC, dizelski motor, 195 KS – vrlo zanimljiva kombinacija

Opel Enigma - nova Calibra?

Standardna Astra OPC izašla je 2012. godine a svojim vlasnicima dostavlja 280 KS i 400 Nm okretnog momenta iz svog četverocilindričnog 2.0-litrenog turbo motora. Astra OPC EXTREME zasigurno će nuditi preko 300 KS a uz dodatnu snagu za očekivati je i agresivniji aerodinamički paket kao i četiri ispušne cijevi i veliko fiksno stražnje krilo.

Bez obzira da li se radi o Corsi OPC, Astri OPC ili Insigniji OPC, svi Opelovi sportski automobili moraju prvo proći opširna i zahtjevna testiranja i čak 10.000 kilometara programa izdržljivosti u najtežim uvjetima kakve pruža samo legendarni Nordschleife zbog čega ova staza i jest najomiljeniji testni poligon mnogih proizvođača automobila.

Više detalja saznati ćemo nakon službene premijere u Ženevi a do tada – maštajte o najbržoj cestovno legalnoj Astri ikada!

Opel Astra X-Treme (2001.)

Agregat: 4.0 V8 N/A
Snaga: 444 KS
Masa: 1150 kg
Mjenjač: ručni 6-brzinski
Ubrzanje 0-100 km/h: 4,0 sekundi
Maksimalna brzina: 300 km/h


Opel Astra OPC EXTREME (2014.)

Agregat: 2.0 četverocilindrični turbo
Snaga: 300 KS
Masa: cca. 1300 kg (procjena)
Mjenjač: manualni 6-bzinski
Ubrzanje 0-100 km/h: 5,5 sekundi (procjena)
Maksimalna brzina: 280 km/h (procjena)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene