Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na tržištima 2015.

Nova Alfa Romeo Giulia GTA će konkurirati BMW-u M3

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se ostvare najave talijanskog giganta, njemački bi sportski premium modeli uskoro trebali dobiti ozbiljnog konkurenta. Giulia GTA raspolagat će s oko 500 KS.

Kada nova alfina limuzina pod nazivom Giulia napokon stigne na tržišta, što bi se trebalo dogoditi u drugoj polovini sljedeće godine, njemački performance i premium modeli poput BMW-ove serije 3 trebali bi dobiti ozbiljnu i vrlo atraktivnu konkurenciju. Naime, prema posljednjim saznanjima, Alfa planira odmah po lansiranju ovog modela kupcima ponuditi i Giuliu GTA koja bi navodno trebala razvijati snagu od oko 500 KS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Došlo je i to vrijeme – Alfa Romeo Stelvio novi je SUV s rekordom na 'Ringu'! Slika nije dostupna Klasik Sjećate se ovih konceptnih automobila? Gdje su nestali i u što su se pretvorili...

U odnosu na standardni model, GTA će se dakako razlikovati pojedinim detaljima, što ukrasne što praktične sportske naravi, no u osnovi će se raditi o modelu koji će ipak slijediti njemačku formulu prema kojoj se performance modeli vizualno ne ističu previše u odnosu na standardnu ponudu. Spomenimo i kako će značajan utjecaj na styling ovog noviteta imati 156 GTA.

Izvori kažu i da će ručice stražnjih vratiju biti skrivene kako bi se dobio dojam coupea, što bi također moglo dati naslutiti kako u Alfi ne planiraju ponuditi coupe izvedbu ovog modela. No, najvažniji detalj svakako je pogonski sklop kojega bi trebao činiti ferrarijev 3.0 bi-turbo V6, koji se trenutno koristi u maseratijevom Ghibliju, a koji će razvijati snagu između 485 i 525 KS.

Nadalje, nova alfina platforma s pogonom na stražnje kotače bi trebala, zahvaljujući većoj upotrebi aluminija i čelika visoke čvrstoće, omogućiti masu automobila manju od 1600 kg, dakle manju od one BMW-a M3. Sve bi se to dakako trebalo pozitivno odraziti na performanse pa se očekuje kako će Giulia GTA, uz automatski mjenjač s dvije spojke, do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde.

Dakako, u odnosu na standardnu ponudu ovaj će se model uz snažniji motor razlikovati i dorađenim ovjesom, upravljačkim sustavom, snažnijim kočnicama i sl. Sve će to opravdati njegovu višu cijenu, no s druge strane "obične" Giulije bi trebale biti relativno pristupačne, a pokretat će ih 4-cilindrični turbo-benzinski i dieselski motori snage između 120 i 210 KS, a navodno se radi i na dieselskoj V6 izvedbi snage od oko 350 KS.

Giulia bi trebala označiti početak velikog alfinog osvježavanja i širenja ponude o kojem više možete pročitati ovdje, a na priloženoj se slici nalazi tek jedan od mnogih rendera nove Giulije koji su se pojavili u proteklih par godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene