Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

Došlo je i to vrijeme – Alfa Romeo Stelvio novi je SUV s rekordom na 'Ringu'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Fokus automobilske industrije uzimaju SUV-ovi, i više od onoga što si možemo pojmiti

Nedavno smo pisali o Porscheu GT2 RS koji je postavio najbrže vrijeme ''Zelenog pakla'' u klasi cestovnih automobila. 6 minuta i 47.3 sekunde trebalo je istinskom vozačkom stroju da preleti njemačkom stazom, čime je za pet sekundi srušen stari Lamborghinijev rekord.

Pročitajte i ovo Ledeni val u Kini SNJEŽNA APOKALIPSA Nevjerojatno niskom temperaturom oboren rekord star 64 godine: Dijelovi zemlje bore se s dubokim smrzavanjem Slika nije dostupna INSIDER Rukavica u lice Bugattiju – Koenigsegg je pokazao tko je glavni!

Budući da se obaranje najbržeg vremena dogodilo neki dan, nitko nije mislio da će se na stazi već pojaviti novi izazivač, no ljudi iz Alfe Romeo nemaju vremena za čekanje. QV verzijom svojeg modela Stelvio odlučili su napasti stari rekord, naravno, ne u klasi najbržih cestovnih automobila, već u SUV segmentu.

Titula najbržeg SUV-a na Nürburgringu dugo je bila u rukama Range Rovera Sport SVR, s naglaskom na riječ 'bila', jer su Talijani pomeli Britance za punih 8 sekundi, točnije stazom su prošli za 7 minuta i 51.7 sekundi. Time je Alfa uz dosadašnji rekord u klasi četverovratih limuzina koju je postavila Giulia QV, upisala još jedan, ovoga puta u najpoželjnijem segmentu automobila danas.

Kako to izgleda kada Stelvio QV jurca 'Ringom' pogledajte u video klipu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene