Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napokon pravi agregat za Peugeot RCZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peugeot je na pariškom auto salonu predstavio novi RCZ R Concept, ekskluzivan, dinamičan i sportski coupe koji dolazi sa novim motorom koji dostavlja punih 260 KS.

Kao sam vrhunac ponude, Peugeot je u Parizu predstavio RCZ R Concept u mat crnoj boji s brončanim detaljima poput okvira krovišta koji je ovim neobičnim odabirom boja podsjetio na Onyx supercar concept koji doduše nije ni blizu serijske proizvodnje. Nabrijanija verzija prekrasnog coupea odgovor je na želje svih onih koje je oduševio RCZ coupe ali im je falilo malo više snage, malo više karaktera.

Pročitajte i ovo Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija Šokantno otkriće Iznenadili se onim što su pronašli u podvozju zrakoplova: "Tijekom leta tu je -50 stupnjeva"

Peugeot Sport i PSA Grupa spojili su snage ne bi li primijenili tehnologiju koja dolazi izravno iz profesionalnog automobilističkog sporta i stvorili serijsko proizvodno vozilo koje će još jednom pretvoriti maštu u realnost.

Novi 1.6-litreni THP motor s 260 KS pod poklopcem činiti će novi RCZ R najsnažnijim proizvodnim automobilom u povijesti ovog brenda. Snagom od više od 160 KS po litri obujma, što je među najboljim rezultatima na svijetu za jedno serijsko proizvodno vozilo, i emisijama CO2 od otprilike 155 g/km, budući proizvodni RCZ R ući će u klasu energetski učinkovitih vozila.

U skladu s tehničkim specifikacijama gore spomenutog agregata, inženjeri su dodali i poseban ovjes i kotače u kombinaciji s Torsen diferencijalom s ograničenim proklizavanjem što zajedno obećava dinamično vozno iskustvo na vrlo visokom tehničkom nivou.

Vrlo specifičan vanjski izgled koji je popraćen i posebnim tretmanom u interijeru vozila već ionako izgleda gotovo savršeno a kada uzmemo u obzir i visoku razinu performansi, zadovoljstvo u vožnji neće izostati.

S novim, sportskim coupeom sljedeće godine stiže i redizajn postojećeg RCZ Coupea koji u ponudi ima 1.6-litreni benzinac koji dostavlja 160 ili 200 KS, te 2.0-litreni dizelski agregat sa 160 KS.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene