Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon limuzine i karavana stiže nam osvježeni coupe i kabriolet E-klase

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoj Mercedes-Benz E-klasi u limuzinskoj i karavanskoj verziji pridružiti će se i coupe i kabriolet inačice a službeno će biti predstavljeni na Detroit Auto Showu od kojeg nas dijeli tek nekoliko dana.

Već smo imali prilike vidjeti kako službeno izgleda osvježena Mercedes-Benz E klasa u limuzinskoj i karavanskoj karoserijskoj formi a sada napokon imamo prilike vidjeti kako izgleda osviježeni coupe i kabriolet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna E klasa pokazala novo lice Slika nije dostupna Stiže Hyundai Veloster Turbo

Suptilno revidiran eksterijer pokazuje mnoge dizajnerske detalje koje smo mogli vidjeti na limuzinskoj inačici iako coupe i kabriolet također nose i neke karakteristike prethodne E klase. Na prednjem kraju uočavamo da je svaki svjetlosni sklop u jedinstvenom kućištu dok je tradicionalan izgled četiri odvojena kućišta vizualno postignut LED svjetlima koja tvore dojam odvojenosti. Cijeli prednji branik agresivniji je u odnosu na postojeću verziju dok stražnji kraj nije prošao veće modifikacije od redizajna svjetlosnih sklopova.

U unutrašnjosti su dizajneri bili jednako tako skromni ali učinkoviti sa suptilnim promjenama na dizajnu upravljača te ugradnjom Direct Select ručice umjesto poluge na konzoli kakva se nalazila u prijašnjim modelima. Mercedes je uveo ovu promjenu u velik broj svojih najnovijih modela a prilično je zadivljujuće kako jedna mala stvar poput promjene lokacije ručice mjenjača može utjecati na kompletan dojam interijera.

Kod kabriolet verzije, akustički vrlo dobro izoliran mekani krov pruža vrlo tih i ugodan interijer s zatvorenim krovom a automobil također ima i prednje i stražnje deflektore vjetra koji se automatski aktiviraju da bi razina buke u interijeru ostala na prihvatljivoj razini pri vožnji s otvorenim krovom.

Pogonski agregati kod dva osviježena modela, coupe i kabriolet E klase, ostala su ista kao i do sada. Osnovni E350 model tako je zadržao svoj V6 motor s izravnim ubrizgavanjem koji dostavlja 302 KS dok E550 pod poklopcem i dalje udomljuje twin-turbo V8 motor s 402 KS. Oba motora dolaze uparena sa 7-stupanjskim automatskim prijenosom s polugama za promjenu brzina na upravljaču. Model E350 i dalje će biti dostupan s 4Matic pogonom na sva četiri kotača.

►►►   E klasa pokazala novo lice

Čak 11 novih ili optimiziranih pomoćnih sustava s buduće S-klase debitirati će u osviježenoj E-klasi. Osim višenamjenske kamere (Stereo Multi-Purpose Camera), Mercedes-Benz s osviježenom E-klasom predstaviti će i unaprijeđene verzije Multi-Mode Radar sustava senzora. Collision Prevention Assist, sustav upozorenja u slučaju opasnosti od sudara koji svoj rad temelji na radu radara dolazi u kombinaciji s Adaptive Brake Assist sustavom te je dio standardne opreme s limuzinskim i karavanskim verzijama.

Serijski dolazi i Attention Assist sustav koji upozorava na manjak koncentracije ili pospanost za volanom a spomenuti sustav dodatno je unaprijeđen te koristi puno više parametara. Attention Assist sustav vizualno pruža informacije o stupnju koncentracije vozača i vremenskog trajanja vožnje od posljednjeg zaustavljanja. Osjetljivost sustava vozač može sam podešavati prema svojim željama.

U ponudi je i niz pomoćnih sustava koji su ili novi ili unaprijeđeni u odnosu na postojeće kao npr. Distronic Plus sa Steering Assist funkcijom pomaže vozaču da održi vozilo u sredini svoje prometne trake te može polu-autonomno pratiti promet ispred sebe.

Surround View Camera pokriva sve četiri strane vozila i omogućava pogled od 360 stupnjeva uključujući i virtualnu ptičju perspektivu, pogled na vozilo i neposrednu okolinu odozgo te uz dinamične linije također pomaže pri parkiranju za one koji se još uvijek ne vole u potpunosti stavljati na milost i nemilost kompjuterskog sustava.

Svi osviježeni modeli E klase javni će debi imati na Detroit Auto Showu ovoga mjeseca dok novi coupe i kabriolet u prodaju kreću od ljeta ove godine. Ipak, ove suptilne promjene trebale bi omogućiti Mercedes-Benzu da spremnije odgovori na konkurenciju!

Do tada uživajte u velikoj foto galeriji koju smo pripremili za vas!

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene