Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INSIDER

MINI na baterije – igračka koju smo čekali stiže za 2 tjedna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavljanje britanske ikone u električnom izdanju zapravo i ne čudi, ako znamo da su se njegovi šefovi iz Bavarske u zadnje vrijeme baš namjerili na alternativna pogonska rješenja

MINI Electric Concept izgledom prati linije aktualnog MINI Coopera, ipak, kada se za dvije godine pojavi kao produkcijski model, bit će nešto smirenijih linija. Dok će u pogledu upravljivosti i vozačkog iskustva zadržati odlike modela po kojima MINI zapravo najbolje znamo. Dakle, karting-faktora ne bi trebalo nedostajati.

Kako to obično biva na konceptnim primjercima, proizvođači se vole zaigrati po pitanju dizajna. Iznimka nije bio ni ovaj električni MINI, na kojem se posebno ističe prednja šesterokutna maska, ali i stražnji branik, dok nas upadljiva prednja i stražnja svijetla ne bi iznenadila ako ih vidimo uskoro na novim Minijevim modelima. Na karoseriji dominiraju ravne linije, čak ni kvake ne remete te dizajnerske smjernice, a to su postigli njihovim uvlačenjem. Pažnju privlače i 19-inčni naplatci s dupla četiri kraka, slične smo već mogli vidjeti na JCW GP izvedbi.

Možda ćete se iznenaditi podatkom, no ovo nije prvi MINI na baterije. Još tamo 2008. pojavio se Mini E, bio je to električni model koji se proizveo u 600-tinjak komada kao cestovna studija. Poslužio je za prikupljanje podataka i informacija od korisnika, koje su potom primijenili za razvijanje električnog BMW-a i3, a koji je na scenu stupio pet godina kasnije. Baš ta tehnologija iz BMW-a, mogla bi činiti električni pogon MINI-ja, za koji se točni podaci o snazi još uvijek kriju. No, ako se varjanta i3 pokaže točnom, MINI će ponuditi do 250 km autonomije i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,5 sekundi.

Električni MINI, kada se pojavi, neće biti usamljen među svojim rođacima, naime Countryman S E nudi se u plug-in izvedbi već neko vrijeme. Tko zna, nakon ovog koncepta možda uskoro i svi ostali članovi postanu električni, a MINI kao takav postane razlog nešto većeg računa za struju. U jedno smo zato jako sigurni, kada se pojavi na tržištu, bit će to najbolji mali vozački električni automobil.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Pušenje vam iz džepova izbija više novca nego što mislite! Slika nije dostupna INSIDER TOP 5 Cool karavani za prijevoz cementa i krug na Grobniku

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene