Sljedeći put dvaput ćete promisliti prije nego što zapalite cigaretu u automobilu.


Pušači cigareta znaju da pušenjem štete svojem zdravlju, a i osiromašuju svoj mjesečni budžet, no prema posljednjim istraživanjima, svaka cigareta mogla bi vas koštati više od predviđenog. Dakako, ako tu radnju obavljate u automobilu.

Vezani članci Cigarete, ilustracija Loše vijesti za pušače: Uskoro poskupljuju cigarete i duhan Turisti u Parizu (Foto: AFP) Planirate posjetiti Pariz, a pušač ste? Nakon ove odluke možda ćete odabrati drugu destinaciju

Provedeno istraživanje u kojem je sudjelovalo čak 6.000 ispitanika govori kako 87% njih daje negativan odgovor na pitanje bi li kupili vozilo u kojem su se prethodno konzumirale cigarete. Ustaljeni miris, mrlje te progorena mjesta u unutrašnjosti automobila glavni su razlozi koji budućim kupcima stvaraju odbojnost od kupnje, zbog čega je prodaja pušačkog vozila itekako zahtjevna.

Međutim, težina prodaje nije glavni problem, već pad vrijednosti takve vrste limenog ljubimca, koja u nekim slučajevima može izbiti i 15-ak tisuća kuna iz ruku prodavača. Uz to, kupci će uvijek imati dodatan razlog za spuštanje cijene, a to je plaćanje kemijskog čišćenja cijelog putničkog prostora.

Još jedan dokaz kako pušenje nikada nije bilo pametan i ekonomičan izbor.