Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luksuz za oko 500.000 Eura

Mercedes-Maybach predstavio novi Pullman

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes je pred ženevsku premijeru predstavio Pullman izvedbu svoje luksuzne Mercedes-Maybach S klase.

 

Pročitajte i ovo PR MERCEDES VANS Snažan i pouzdan partner za sve vrste cestovnog prijevoza Slika nije dostupna INSIDER Imperija uzvraća udarac – detaljni popis Mercedes-Benz modela do 2020. godine

Službeni navodi kažu kako je riječ o "ultimativno ekskluzivnom i luksuznom automobilu", odnsono o automobilu kojega ne vozite nego u kojem ste voženi, a obilje prostora unutar putničke kabine jamči i činjenica kako je ovaj model čak 1053 mm dulji od standardne izvedbe, odnosno ukupna mu je duljina 6,5 m. Nadalje, Pullman je i 100 viši, a međuosovinski mu razmak iznosi ogromnih 4418 mm.

Između bogate opreme, vrhunskih presvlaka, detalja od kvalitetnog drveta i raznih drugih ukrasa izdvojimo tek činjenicu kako se u putničkoj kabini nalaze četiri zasebna sjedala od čega su dva tzv. executive sjedala čiji se naslon može pomaknuti za 43,5 stupnjeva, a tu je i električno pomični naslon za noge. Nadalje, prozori se mogu automatski zatamniti, putnici mogu uživati u vrhunskom zvuku burmesterovog 3D audio sustava s integriranim 18,5-inčnim zaslonom i sl.

Što se motorizacije tiče, ovaj će automobil pokretati 6,0-litreni V12 bi-turbo snage 390 kW, odnosno 530 KS te najvećeg okretnog momenta od 830 Nm. Mercedes za sada nije objavio podatke o performansama, no kod ovog automobila je ionako naglasak na komforu i udobnosti puno više nego na brzini. Ipak, ne treba sumnjati kako će Pullman zadovoljiti vlasnike i u tom pogledu.

Prve isporuke su zakazane za 2016, a u Mercedesu kažu kako će ne-blindirana izvedba stajati oko 500.000 Eura. Više bi trebali znati nakon službene premijere početkom idućeg mjeseca.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene