Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 1000 KS

Lister najavio hyper automobil vrijedan preko 2 milijuna Eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Revitalizirani britanski proizvođač automobila Lister Motor Company je objavila dvije skice svog budućeg superautomobila.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasila se policija Deveta žrtva: Motociklist nakon teške nesreće preminuo u bolnici Policija Očevid je u tijeku U Istri se sudarila dva motocikla, zatvorena je cesta, a promet teče obilazno

Podsjetimo, u rujnu prošle godine Lister je najavio kako će nakon gotovo dvadeset i pet godina izbivanja uskoro ponovno započeti s proizvodnjom.

Sada saznajemo kako bi se trebalo raditi o tzv. hyper automobilu koji će stajati oko 2,5 milijuna Eura, a kojega bi navodno trebao pokretati 7,8-litreni V12 motor snage veće od 1000 KS. Također je najavljeno da bi najveća brzina tog automobila trebala iznositi preko 400 km/h. Sve u svemu listerov bi model trebao biti konkurencija LaFerrariiju, McLarenu P1, Porscheu 918 Spyder, Koenigseggu One:1, Veyronovom nasljedniku i sl.

Lister Motor Company trenutno traži investitore za daljnju realizaciju ovog projekta koji će uključivati i razvoj te proizvodnju vlastitog gore spomenutog motora. Na kraju dodajmo i kako je u proteklih godinu dana Lister prodao devet novih modela Knobbly (popularni trkaći automobil iz 50-ih godina prošlog stoljeća), a za svaki je bilo potrebno izdvojiti oko 400.000 Eura.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene