Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4x4

Leon karavan od sada i sa pogonom na sve kotače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SEAT je na bečkom auto salonu predstavio novi Leon ST 4Drive model, karavansku verziju Leona s pogonom na sva četiri kotača.

Novi SEAT Leon ST odsad će biti dostupan i u '4Drive' verziji s pogonom na sva četiri kotača. Novi model službeno je predstavljen na auto salonu u Beču koji se u austrijskoj prijestolnici održavao od 16.-19. siječnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži? Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine?

Novi model trebao bi u prodaju stići već u travnju a biti će opremljen sustavom pogona na sva četiri kotača koji koristi novo razvijenu spojku s više lamela s hidrauličkom aktuacijom i elektroničkom kontrolom, petu generaciju Haldex spojke. U normalnim voznim situacijama, višelamelna spojka šalje većinu snage na prednje kotače ali kad je trakcija ugrožena, snaga se šalje i na stražnje kotače.

Pod poklopcem će se nalaziti jedan od dva pogonska sklopa u ponudi. Prvi je 1.6-litreni TDI motor sa 105 KS i 250 Nm okretnog momenta koji omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 12 sekundi i maksimalnu brzinu od 187 km/h. Što se tiče učinkovitosti, kupci mogu računati na prosječnu potrošnju od 4.5 l/100km.

Drugi agregat u ponudi je 150 KS jak 2.0-litreni TDI koji omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 8.7 sekundi i maksimalnu brzinu od 211 km/h. Višak snage ne utječe mnogo na učinkovitost motora obzirom da je potrošnja kod ove snažnije verzije tek nešto viših 4.8 l/100km.

►►►Sport i elegancija – novi SEAT Toledo

►►►SEAT predstavio Mii s 5 vrata

Spomenuti pogon na sva četiri kotača radi u suradnji s EDS sustavom dinamičke kontrole koji se sastoji od elektroničke blokade diferencijala na obje osovine, proširene elektroničke blokade diferencijala za bolju trakciju u prolaženju kroz zavoje (XDS), elektroničkog programa stabilnosti i tzv. multi-collision kočionog sustava koji automatski aktivira kočioni sustav kad se aktivira zračni jastuk za vozača ili suvozača da bi spriječio ili umanjio ozbiljnost drugog sudara (ako recimo automobil udari u bočnu ogradu ili pretrpi bočni udar zbog kojeg bi vozač mogao izgubiti kontrolu nad vozilom), ili pak postepeno usporava brzinu vozila. Potonji sustav dostupan je i u sedmoj generaciji VW Golfa.

U ponudi se nalaze i druga tehnološki napredna rješenja poput Full-LED svjetlosnih sklopova, ACC podesivog tempomata s funkcijom automatskog kočenja u rizičnim situacijama u gradskoj vožnji, detekcije gubitka pažnje u vožnji i Heading Control Lane Keeping Assist funkcije.

Novi SEAT Leon ST 4Drive 1.6 TDI na europsko tržište stiže već u travnju dok će 2.0 TDI model u prodajne salone stići u ljeto.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene