Obavijesti Video Pretražite Navigacija
C-X17 Concept

I Jaguar se pridružuje tržištu luksuznih crossover modela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jaguar je objavio prve fotografije svog novog C-X17 Concepta koji su uživo pokazali na Frankfurt Motor Showu.

Nakon Porsche-a, te konceptnih SUV vozila iz tvrtki Aston Martin, Ferrari, Lamborghini i Bentley, i luksuzni Jaguar izbacio je svoju varijantu gradskog terenca. Novi koncept dizajniran je s ciljem da javnosti predstavi nadolazeći crossover model čime se i Jaguar na kraju odlučio uzeti i svoj dio kolača u ovom sve popularnijem segmentu vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Konceptni crossover, osim nekolicine elemenata poput guma, kotača, retrovizora i detalja na branicima, C-X17 izgleda prilično spremno za serijsku proizvodnju, barem gledajući izvana. Jaguar C-X17 predstavljen je u Caesium Blue boji karoserije sa sjajno crnim elementima i 23-inčnim alu naplatcima. Model je također obogaćen LED svjetlosnim sklopovima koji su gotovo postali standard te plastičnim dodacima za karoseriju kao i stražnjim svjetlosnim sklopovima koji su inspirirani onima s F-Type modela.

Futuristička unutrašnjost udomljuje četiri sjedala i opremljena je najkvalitetnijim materijalima, poimence dvobojnim kožnim presvlakama, aluminijskim ukrasnim elementima i crnim anodiziranim metalnim detaljima. Središnja konzola proteže se skroz do stražnjih sjedala a futuristički infotainment sustav dolazi s Meridian audio sustavom. Crossover se također može pohvaliti s dva tzv. ''leisure'' sjedala koja su ugrađena u prtljažni prostor a mogu se izvući tijekom rekreativnih aktivnosti u prirodi.

Konceptni crossover leži na potpuno novoj aluminijskoj 'monocoque' arhitekturi koja nosi kodni naziv iQ(AI). Spomenuta platforma posebno je osmišljena za Jaguarova vozila a obilježava ju izuzetno mala masa, visoka čvrstoća i tvrdoća. U Jaguaru kažu da je platforma modularna a zahvaljujući mogućnosti promjene dimenzija najvjerojatnije će se koristiti i za novu sportsku limuzinu koja bi trebala biti predstavljena 2015. godine te konkurirati modelima poput BMW-ove serije 3.

►►►   Visoko-performansna limuzina koja dolazi iz Jaguara

U Jaguaru nisu htjeli govoriti o pogonskim opcijama za crossover model ali britanski brend je potvrdio da će buduća limuzina biti lansirana s nizom motorizacijskih opcija. Detaljne specifikacije ostaju nepoznate ali u Jaguaru kažu da će model nuditi vrlo uzbudljive performanse, maksimalnu brzinu od preko 300 km/h i emisije CO2 manje od 100 g/km.

Dok čekamo više informacija ovog novog gradskog crossovera pogledajte veliku foto galeriju koju smo pripremili za vas!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene