Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Infiniti Q50 dobio moćan V6 twin-turbo motor iz Nissan GT-Ra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Infiniti je povećao uloge u klasi visoko-performansnih luksuznih sportskih limuzina nakon što je na međunarodnom auto salonu u Ženevi predstavio moćan pogonski sklop za Q50 Eau Rouge Concept.

Godinama se već nagađa da bi Infiniti mogao iskoristiti Nissan GT-R-ov motor. Dosad od toga nije bilo ništa, ali čini se da je Infiniti u konačnici ipak odlučio poslušati želje svojih najvećih fanova obzirom da je u Ženevi predstavio novu verziju svog Q50 Eau Rouge konceptnog sportaša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kako izgleda Drag race najbržih automobila današnjice Slika nije dostupna Još moćniji Nissan GT-R za 2012. godinu

Q50 Eau Rouge je visoko-performansni konceptni automobil koji se temelji na proizvođačevoj nagrađivanoj, luksuznoj sportskoj limuzini Q50 a prvi je put javnosti predstavljen u siječnju na domaćem auto salonu u Detroitu. Q50 Eau Rouge odsad je postao još zanimljiviji obzirom da ispod poklopca skriva motor sa 560 KS i 600 Nm okretnog momenta.

''Obzirom na izuzetno pozitivne kritike Q50 Eau Rouge koncepta prilikom lansiranja automobila na Detroit Motor Showu, odlučili smo dodatno nadražiti maštu obožavatelja sportskih limuzina stavljanjem ovako moćnog pogonskog sklopa pod poklopac našeg divljaka,'' rekao je Johan de Nysschen, predsjednik Infiniti Motor Company Ltd.-a.

''Automobil s tako osebujnim stilskim elementima morao je dobiti ono najbolje i od visoko-performansnih pogonskih sklopova zbog čega smo se odlučili na ugradnju ovog V6 twin-turbo motora u kombinaciji sa 7-stupanjskim mjenjačem da bi pokazali kako bi potencijalan motor Q50 Eau Rougea mogao izgledati i zvučati,'' dodaje de Nysschen.

Popularna Godzilla dobila mali makeover

Upoznajte novu zvijezdu filma Fast and Furious

Spomenuti V6 motor obujma 3.799cc s twin-turbo tehnologijom (Nissan GT-R-ov motor) radi u suradnji sa stalnim pogonom na sva četiri kotača sa 50/50 raspodjelom između prednje i stražnje osovine. Predviđamo da bi ubrzanje od 100 km/h mogao postići za oko četiri sekunde te da bi mogao postizati maksimalnu brzinu do 290 km/h što bi Q50 Eau Rouge pozicioniralo na sam vrh klase super-sportskih limuzina.

Najsnažniji i najuzbudljiviji benzinski Infiniti model još uvijek nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju ali predstavljanje najnovijeg izdanja Q50 Eau Rouge koncepta u Ženevi ukazuje na odlučnost brenda da stvara nove luksuzne performansne automobile. Hoće li Q50 Eau Rouge biti jedan od njih, vrijeme će pokazati.


 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene