Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Popularna Godzilla dobila mali makeover

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogledajte kako izgleda Nissan GT-R uparen s HRE P40SC naplatcima u upadljivoj sjajno brončanoj boji.

Već više od deset godina SR Auto Group ugrađuje stilski profinjene elemente u luskuzne i egzotične automobile. Njihova filozofija odražava se u njihovoj potpori kupcima i karakterističnim proizvodima. Kažu da kao i u umjetnosti, za njih nema granica i nema pravila. Kreativnom kontrolom uspijevaju postići izuzetne stvari. Sada je na red došao fenomenalni Nissan GT-R.

Neki ljudi smatraju da je dizajn GT-R-a prilično umjeren. Međutim, uvijek se može bolje a povodeći se tom filozofijom SR Auto Group pronašao je suptilan način da se ovaj sportski automobil još više ističe.

Iako se sam izgled automobila nije mijenjao, ekipa iz tvrtke SR Auto opremili su GT-R posebnim 'aftermarket' 21-inčnim naplatcima HRE P40SC. Ovi masivni kovani monoblock naplatci sjajno brončane boje doprinjeli su tome da cijeli automobil izgleda kao dobro poznata verzija Subaru STI-a.

''Kad se dvije stvari spoje u savršenoj harmoniji, to se može opisati samo kao sudbina. Postignuta je savršena ravnoteža forme i funkcije pri čemu GT-R nije kompromitiran ni u jednom ni drugom pogledu. Kovani monoblock naplatci sa svojim promjerom od 21 inča izgledaju zapanjujuće dobro,'' komentiraju iz SR Auto Grupe.

Što se tiče motora on je ostao nepromjenjen. Za pogon je zadužen 3.8 litreni Twin-turbo V6 agregat snage 550 KS dostupnih pri 6.400 o/min dok maksimalan okretni moment iznosi 632 Nm dostupan u rasponu od 3.200 o/min do 5.800 o/min. Ubrzanje do 100 km/h uz LC traje samo 3,06 sekundi a maksimalna brzina iznosi 315 km/h.

►►►   Još moćniji Nissan GT-R za 2012. godinu

►►►   Upoznajte novu zvijezdu filma Fast and Furious

Ako vam to nije dovoljno, tu su 'aftermarket' tuning paketi koji vam snagu motora mogu podići i na 1100 KS. Jedan od najboljih stručnjaka za Nissan GT-R je Switzer Performance koji je ponudio svoja rješenje: dozu duše u obliku konverzija sa 600, 800 ili 1000 KS, i to cestovno-legalnih konverzija koje pretvaraju Nissanov sportski automobil u ekstremno egzotičan automobil koji je jednako dobar ili bolji od bilo čega na cesti ili stazi, po bilo kojoj cijeni uz dovoljno fleksibilnosti da lagano krstari gustim gradskim prometnicama.

Početna R35 GTR konverzija idealna je za ljubitelje Nissanove Godzille koji žele malo više: više snage, više okretnog momenta, više zvuka. Switzer P600 GTR PKG uključuje ultra-laki ispušni sustav koji se jednostavno montira na tvorničke dijelove. Ovaj ispušni sustav teži čak 20-ak kilograma manje od tvorničkog čime se značajno smanjuje masa vozila što pak pozitivno utječe na ubrzanje, kočenje i prolaženje kroz zavoje. Paket uključuje i Switzer Performance ECU softverski paket za Cobbov najnoviji AccessPort i Switzerove vlastite visoko-protočne filtre zraka. Ukupna snaga: 600 KS

Najjača konverzija u ponudi Switzera je E900. S većim turbo punjačima i korištenjem goriva za trkaće automobile, ovaj paket postaje opaki stroj što drugim riječima znači da će ovaj visoko-oktanski manijak razorno utjecati na konkurenciju s ubrzanjem do 400 metara u klasi ispod 10 sekundi.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene