Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atraktivnija verzija

Hyundai predstavio i20 Coupe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je još u rujnu objavio najavnu skicu dinamičnije izvedbe modela i20 Hyundai je sada napokon objavio i prve službene fotografije i podatke o modelu i20 Coupe koji će na tržište stići tijekom iduće godine i biti prvi model ovog proizvođača iz B segmenta s trima vratima.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Fluidic Sculpture Hyundai najavio novi i20 Slika nije dostupna Lijevo jedna, desno dvoja vrata FOTO: Veloster – Sportski coupe iz Hyundaija

Podsjetimo, druga je generacija modela i20 debitirala ove jeseni u Parizu, a od nje će se ova atraktivnija verzija razlikovati ne samo izostankom stražnjeg para vratiju već i, nakošenijim nosačima krova, 25 mm nižom linijom krova, krovnim spojlerom i sl.

Također, razlike se vide i na branicima, maski motora i sl. Usprkos činjenici kako je riječ o nižem automobilu u Hyundaiju tvrde da je ponuda prostora za putnike ostala nepromijenjena dok je zapremina prtljažnika narasla za 10 l i sada iznosi 336 l. Ostale novosti uključuju nove 17-colne naplatke i Tangerine narančastu boju vanjštine koju je moguće upariti s narančastim interijerom.

Sukladno očekivanjima i20 Coupe je preuzeo motorizaciju predstavljenu u standardnoj hatchback izvedbi, odnosno kupcima će biti ponuđeni benzinski 1.25 snage 84 KS i okretnog momenta od 122 Nm te 1.4 snage 100 KS i najvećeg okretnog momenta od 134 Nm, dok će dieselsku ponudu činiti 1.1 snage 75 KS i okretnog momenta od 180 Nm te 1.4 snage 90 KS i okretnog momenta od 240 Nm.

Prvi benzinac obujma 1,25-litara je uparen s 5-stupanjskim ručnim, dok će ostali pogonski strojevi standardno dolaziti sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Benzinski 1.4 će biti moguće opcijski upariti sa 4-stupanjskim automatskim prijenosom.

Prodaja ovog automobila na europskim tržištima kreće u ožujku, odnosno travnju iduće godine. Kasnije bi se motorizacija mogla proširiti, a mnogi očekuju i performance model pod oznakom i20 N.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene