Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hyper Ferrari F70 dolazi u Ženevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sada je i službeno potvrđeno: u Ženevu u ožujku dolazi najjači 'hyper' Ferrari – F70

Ferrari je službeno potvrdio da će sljedećeg mjeseca u Ženevi predstaviti novog nasljednika legendarnog Enzo modela. Najnovija perjanica Ferrarija interne oznake F150, osim ekstremnog dizajna nuditi će i ekstremne performanse.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ford Focus dobio novu njušku Slika nije dostupna 650S McLaren za Ženevu pripremio novi opaki model

Ovaj 'hyper' automobil oslanjati će se na tehnološka rješenja posuđena iz Formule 1 te bi navodno trebao jednako agresivno i brzo prolaziti kroz zavoje dok će uz to stvarati i jednake potisne sile kao i pravi F1 bolid. Šasija Ferrarija F70 izrađena je u potpunosti od T800 i T1000 karbonskih vlakana s podlogom od kevlara za dodatnu zaštitu.

Nova perjanica talijanskog brenda pod poklopcem će imati unaprijeđeni 6.3-litreni V12 N/A motor koji pogoni F12 Berlinettu a dostavljati će ogromnih 800 KS. Istome će u radu potpomagati HY-KERS električni hibridni sustav snage 150 KS koji osim što dodatno poboljšava performanse automobila također i smanjuje emisije CO2 za čak 40 posto. Snagu će na pogonske kotače prenositi putem prijenosa sa dvije spojke.

Sa ukupnom snagom od 950 KS ubrzanje od 0-100 km/h postizati će za oko 3 sekunde te može nastaviti ubrzavati do maksimalnih 370 km/h. Ovaj superautomobil trebao bi na vazi pokazivati tek 1.280 kg a u Ferrariju očekuju da će krug na famoznom Nurburgringu savladati za manje od 7 minuta.

Što se dimenzija tiče, biti će iste visine kao i 458 Italia te će imati i isti međuosovinski razmak. Ono što se zna jest da će oblik stražnjeg prozora biti sličan onome na P4/5 modelu te da će imati fiksno sjedalo, podesive papučice, stražnje krilo i ''mobilni difuzor''.

To je za sada to. Kako će Ferrari F70 točno izgledati moći ćemo se uvjeriti vrlo brzo na nadolazećem ženevskom auto salonu a do tada uživajte u PhotoShop skicama nadolazeće beštije, pogotovo fenomenalnog američkog dizajnera Josiah LaColla. Prvi primjerci svojim će sretnim vlasnicima pred ulazni prag stići već u prosincu. Postoji li bolji poklon za Božić?
 

►►►   Sergio Pininfarina u Ferrarijevom muzeju

►►►   Kako bi Ferrari mogao izgledati u budućnosti?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene