Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stara beštija uglađenog izgleda

Mercedes-Benz C63 AMG

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je redizajnirani Mercedes-Benz C63 AMG. Redizajn je trebao biti službeno predstavljen na ženevskom auto salonu u ožujku, no pružila nam se prilika da i prije vidimo što nas čeka u Švicarskoj.

Mercedes-Benz C63 AMG bazira se na osvježenoj C klasi i bit će dostupan u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrhunski N/A tuning za Mercedes-Benz C63 AMG Slika nije dostupna Stiže brutalni Mercedes-Benz SL63 AMG

Glede vanjskih promjena, osvježeni C63 dobiva nova prednja svjetla i LED dnevna svjetla duž redizajniranog prednjeg branika. LED-ice su našle svoj put i na stražnji kraj automobila, a cjelokupni izgled upotpunjuju 18-inčni naplatci koji uz nove kočnice ne ostavljaju milimetra praznog prostora.

K tome, AMG model ima i redizajniranu prednju masku, širi središnji otvor, jedan okomiti otvor za zrak sa svake strane, a umjesto dvije šipke na prednjoj rešetki, sada se nalazi samo jedna vodoravna linija.

Izgled stražnjeg kraja također je dorađen. Donji dio gdje se nalazi crni difuzor sada je pomaknut više prema gore. Redizajnirani svjetlosni sklopovi i određene vizualne prilagodbe čine ovaj automobil još opakijim na prvi pogled nego inače.

Što se tiče unutrašnjosti automobila, redizajnirani C63 imat će sve novitete kao i ostatak modela C klase, točnije novu instrumentnu ploču s 5.8-inčnim središnjim ekranom i novim sučeljem te 4.5-inčnim ekranom u boji ispred samog vozača. Još jedna novost dolazi u obliku multifunkcionalnog volana i prilično lijepih dvobojnih sjedala (dolaze i u crno-crvenoj kombinaciji).

Mercedesov Attention Assist sustav, od sada dostupan na svim modelima C klase, ovdje je dio osnovne opreme. Adaptivna (high beams) svjetla od sada se nalaze na popisu dodatne opreme, a za novi self-park sustav neće biti potrebna dodatna nadoplata.

AMG odjel odlučio je zadržati 6.2-litreni V8 motor umjesto nove 5.5-litrene biturbo jedinice, tako da izlazna snaga i dalje ostaje na 451 KS i 600 Nm okretnog momenta.

Mercedes-Benz također će ostaviti u ponudi i Performance paket koji podiže snagu na 481 KS i uklanja elektronsku blokadu čime se maksimalna brzina penje na 280 km/h.

Model s četvera vrata ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi dok karavanska izvedenica do stotke ubrzava za 4,6 sekundi. Sa Performance paketom limuzinska izvedenica ubrzavati će od 0-100 km/h za 4,4. Sekunde, a karavanska će isto postići za 4,5 sekundi.

Najveća promjena pak krije se u potpuno novom prijenosu. Osvježeni C63 od sada će prenositi snagu putem 7-stupanjskog Speedshift MCT automatskog mjenjača koji bi trebao omogućiti uglađenije i brže promjene brzine. Očekuje se i smanjenje potrošnje goriva pri čemu bi redizajnirani C63 AMG trebao trošiti oko 12 litara na 100 kilometara (kombinirano).

C63 koji vidimo na fotografijama jedan je od modela sa spomenutim Perfomance paketom koji najlakše prepoznajemo po vizualnim obilježjima poput prednjih kočnica s crvenim kliještima i stražnjeg spojlera na poklopcu prtljažnika od karbonskih vlakana.

Redizajnirani C63 AMG u prodaju kreće u jesen kao i ostatak modelske linije, a službeno predstavljanje zakazano je za ožujak u Ženevi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene