Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1800 izmjena

Fiat predstavio osvježeni model 500

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako ga službeni navodi opisuju kao "novi Fiat 500" ovaj talijanski mališan je u osnovi osvježena izvedba sad već osam godina starog modela koji je prošao kroz čak 1.800 raznih izmjena, no većinu njih je teško primijetiti.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INSIDER Automobilske predrasude - što ljudi misle o vama ako vozite BMW, Fiat ili Hondu? Slika nije dostupna INSIDER Ako ste mislili da ste zaboravili na Chucka Norrisa, griješite, on može jedino zaboraviti na vas

Među najuočljivijim razlikama vanjskog dizajna se ističu redizajnirana svjetla te nova LED svjetla za dnevnu vožnju. Nadalje, trapezoidni je nos sada malo izraženiji, a tu su i kromirani "brkovi" koji okružuju fiatov logo, kao i i ostali ukrasni detalji. Stražnja svjetla su također redizajnirana, a učinjene su i određene izmjene stražnjih branika i sl. Nadalje, bočna je linija sada malo više položena prema naprijed, a tu su i novi 15 i 16-colni lakometalni naplatci, a dostupne su i dvije nove boje, kao i nove kombinacije boja.

U unutrašnjosti najveću novost čini uvođenje Uconnect infotainment sustavas 5-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir koji je dostupan u Lounge modelu. Također, tu je i novi višefunkcijski upravljač, a s Lounge izvedbom je dostupna i opcijska 7-inčna TFT instrumentna ploča. Ostale promjene uključuju ergonomičnija sjedala, nove presvlake, manje izmjene središnjeg stupa, novu izolaciju interijera i sl.

Što se motora tiče osvježeni model 500 će biti moguće naručiti s Euro6 pogonskim strojevima uparenim sa 5 i 6-stupanjskim ručnim mjenjačima te Dualogic robotiziranim prijenosom. Odmah prilikom lansiranja kupcima će biti dostupna izvedba s 1,2-litrenim motorom snage 70 Ks i 0,9-litreni TwinAir snage 105 KS. Kasnije će im se pridružiti eko verzija 1.2 te 1,3-litreni Multijet II snage 100 KS.

Prodaja počinje ove jeseni.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene