Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tko kaže da je znanstvena fantastika nedokučiva? Ovaj futuristički motor dokaz je da filmaši malo toga mogu postaviti na veliki ekran, a da to sposobne ruke ne mogu napraviti stvarnim.


Za sve one koji su pogledali film Tron Legacy, ovaj motor ne izgleda nepoznato. Ono što je zapanjujuće jest da je on u potpunosti funkcionalan i siguran za vožnju u prometu. Njegova maksimalna brzina iznosi 160 kilometara na sat, i da, on je u potpunosti pogonjen električnim motorom.

Vezani članci Sudar (Foto: Screenshot/YouTube) Motorom se vozio između traka i nastradao od vozila hitne, tko je po vama kriv? Fail (Foto: Screenshot/YouTube) Pokušali voziti motocikl u kući pa shvatili zašto je to grozna ideja

parker Brothers, koji se bave proizvodnjom ručno rađenih chopper motora, uzeli su ovaj izazovan zadatak i pretočili ga u stvarnost. Rezultat je više nego impresivan. Jedino što taj motor ne može napraviti za razliku od onog u filmu, jest napraviti trenutni okret od 90 stupnjeva.

Za kotače su koristili kamionske gume, a s obzirom da može i dobro potegnuti na cesti, njegove baterije ipak traju samo sat vremena, no nakon 35 minuta punjenja, taj je motor opet spreman za krstarenje. Jednostavno ekstravagantno, futuristički i jedinstveno. Cijena nije poznata.