Tijekom ljeta prošle godine na rumunjskim je prometnicama primijećena Single Cab pickup izvedba dacijinog Dustera, a sada je "ulovljena" i Double Cab verzija koje je ponovno podgrijala priče o skorašnjoj produkcijskoj izvedbi.


 

Štoviše, Dacia je u međuvremenu u Sao Paulo predstavila konceptni model Oroch, odnosno pickup studiju Dustera.

Vezani članci PR Dacia piknik za vlasnike Dacia vozila Slika nije dostupna TEST: Dacia Logan MCV Stepway – dokaz da povoljno ne mora značiti neuglađeno

Ipak, ovaj model kojega možete vidjeti na priloženim fotografijama nije produkcijska izvedba Duster pickupa, već je navodno riječ o proizvodu rumunjske karoserijske radionice Romturingia koja je u suradnji s Renault Technologie Roumanie proizvela 500 primjerka za lokalnog naručitelja. Saznajemo i kako su svi modeli pokretani 1,5-itrenim dCi motorom snage 110 KS (81 kW) te opremljeni pogonom na sva četiri kotača.

Što se eventualne produkcijske izvedbe tiče za sada nema nikakvih službenih potvrda da će Dacia kupcima ponuditi pickup Dustera, ali činjenica rasta popularnosti takvih vozila općenito, razne glasine, spomenuti koncept i sl. nam daju za pravo pretpostaviti kako bi na nekom većem svjetskom salonu uskoro mogli vidjeti ovaj automobil.

Tehničke karakteristike za sada nisu poznate, no može se očekivati poznata motorizacija i pogon na sva četiri kotača.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.