Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Citroën za Peking pripremio nešto vrlo posebno!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad je Citroën pokrenuo DS liniju, prvo o čemu su razmišljali bilo je uvođenje modela s još osebujnijim stilom i elegancijom, a nakon DS3, DS4 i DS5 modela sada nam predstavljaju modernu limuzinu oznake DS 5LS.

Otkako je nedavno lansiran na kineskom tržištu, DS 5LS se pokazao kao odvažan i upečatljiv dodatak tamošnjoj modelskoj ponudi ističući se iz gomile po svom osebujnom dizajnu a posebice po skulpturalnoj i prestižoj 'DS Wings' rešetci koja karakterizira nove DS modele.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Plug-in hibridna limuzina iz Audi-a Slika nije dostupna Užitak za sva osjetila iz Rolls-Roycea

Predstavljanje novog DS 5LS R koncepta uslijedilo je nakon DS3 Cabrio Racing i DS4 Racing konceptnih studija čime Citroën jasno daje do znanja da namjerava i dalje gurati granice glede performansi, dizajna i inovacija.

Obzirom na proizvođačev predigre u WRC-u, ne čudi da DS 5LS R ima visoko-performansni pogonski sklop koji se zasniva na 1.6-litrenom benzinskom motoru s ukupno 300 KS i 400 Nm okretnog momenta. Šasija je spuštena za 15mm u usporedbi s proizvodnom verzijom a koncept također ima i širi prednji trag kotača i sekvencijalni mjenjač kojime se upravlja preko polugica na upravljaču.

Tijekom razvoja konceptnog modela, posebna se pažnja posvetila razvoju šasije, kočnica i ovjesa s ciljem unapređivanja performansi automobila što je vidljivo i u takvim detaljima kao što je opsežno korištenje karbonskih vlakana za izradu mnogih komponenti vozila.

Novi DS 5LS R koncept vizualno ostaje vjeran DS duhu inovacija i luksuza te kao i drugi pripadnici DS linije ostavlja vrlo upečatljiv prvi dojam. Osim sportskih vizualnih znakova, za dobar dojam pobrinula se i specifična Carmine Red mat metalik boja.

Specifična 'DS Wings' rešetka izvedena je u karbon sivom kromu a cijeli vanjski dojam zaokružuju sportski 20-inčni naplatci skulpturalnog dizajna koji su također izvedeni u kombinaciji tamno sive boje nalik na karbonska vlakna, zatim sjajnih površina ne bi stvarali vizualnu poveznicu s poliranim aluminijem te sitnim detaljima u crvenoj boji koja odgovara boji karoserije.

Citroën predstavio fenomenalni DS4 R

Luksuz u izvedbi Citroëna – koncept Numero 9

U unutrašnjosti je DS 5LS R koncept čisti luksuz. Unutrašnjost je u potpunosti prekrivena kožom i Alcantarom, uključujući i komandnu ploču i upravljač. Da je to DS model vidi se u sveopćem dojmu visoke kvalitete ali i u najmanjim elementima. Sjedala, komandna ploča, gornji paneli vrata i središnji naslon za ruku ukrašeni su bisernim prošivima u Carmine Red boji.

Performansni karakter automobila ipak je utjecao i na izgled unutrašnjosti a iste teme u Carmine Red boji i R oznake tako krase i putnički prostor. Instrumenti na središnjoj konzoli i upravljač ukrašeni su detaljima u Carmine Red boji te nose i oznaku R. Umetke od pravih karbonskih vlakana možemo vidjeti na upravljaču, panelima vrata i ručicama vrata dok Carmine Red boja ukrašava i otvore za zrak.

Najnoviji konceptni automobil Citroëna nažalost se temelji na modelu koji francuski brend proizvodi isključivo za kinesko tržište te vjerojatno nikada neće vidjeti neki europski prodajni salon tako da uživajte u slikama jer je to najbliže što ćemo mu se moći približiti, za sada!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene