Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Revolucionarni izum

Automobili budućnosti sami će pozivati pomoć nakon sudara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Automobili budućnosti bit će opremljeni elektronikom koja će u slučaju nezgode na cesti sama alarmirati nadležne službe i čak ih izvijestiti o obimu štete, najavili su stručnjaci za proizvodnju elektronske opreme okupljeni na skupu u Londonu.

'Automobili će najvjerojatnije biti kompjuterski najopremljeniji predmet u našem vlasništvu', izjavio je na tom skupu Steve Wainwright iz tvrtke Freescale Semiconductor koja proizvodi čipove za automobilsku elektroniku.

Pročitajte i ovo Sudar u Buzinu - 2 Kombi oduzeo prednost Opelu Sudar u Buzinu: Hitna prevezla jednu osobu u bolnicu Vožnja u suprotnom smjeru Što mu je bilo? VIDEO Snimka koja ledi krv u žilama: "Pogledajte kako je kamikaza zamalo izazvao sudar!"

On je rekao da će kompjutorski sustavi promijeniti način na koji vozimo automobil.

'Svi mi koji osjećamo da bolje vozimo danas nego prije 10 godina trebamo znati da dobijamo više pomoći od elektronike nego što smo svjesni', kazao je Wainwright.

Današnji su automobili opremljeni sa do 30 mikroprocesora koji se brinu za stabilnost, kočenje, ubrizgavanje goriva i niz drugih 'aktivnosti'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene