Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konkrencija teslinom Modelu X

Audi priprema električni SUV za 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Audijev šef Rupert Stadler je izjavio kako ingolstadtski proizvođač namjerava uskoro lansirati dva električna automobila.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedinstven dizajn uz jedinstvenu motorizaciju Jaguar planira električni SUV za 2017. Slika nije dostupna Struja je budućnost Volvo - Hibridizacija ponude i električni model do 2019.

Konkretnije, u interjvuu Bloobmergu je rekao kako će sljedeće godine na tržište stići R8 e-tron, a nedugo zatim će slijediti još jedan električni model.

Nažalost Stadler nije htio ulaziti u detalje o tom drugom modelu, no rekao je kako će se "vjerojatno raditi o crossoveru, no razvoj je i dalje u tijeku". Podsjetimo kako su raniji izvještaji govorili kako će Audi 2017. predstaviti električnu izvedbu modela Q8, odnosno Q8 e-tron.

Recimo kako je Audi već potvrdio da će te iste godine na tržište stići i konvencionalna izvedba istog modela. Što se pak električne verzije tiče navodno bi se trebalo raditi o modelu s dva električna motora ukupne snage 280 kW, odnosno 380 KS te baterijama velikog kapaciteta. Ipak najvažniji podatak je onaj o autonomiji, odnosno izvještaji su spominjali doseg do oko 600 km.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene