Zbog tehničke greške pomiješale su se čestitke britanske vlade Joe Bidenu i Donaldu Trumpu. Britanska vlada objasnila je što se dogodilo.

Galerija


"Tehnička greška" dovela je do toga da su dijelovi čestitke američkom predsjedniku Donaldu Trumpu ostali vidljivi na službenom tvitu kojeg je britanski premijer Boris Johnson uputio Joeu Bidenu, rekao je glasnogovornik britanske vlade u utorak.

Vezani članci Prosvjednici u Kongresu Amerika u kaosu: "Sve to može proći puno krvavije, planiraju se atentati i bombaški napadi" Donald Trump Zadnji trzaji prije odlaska iz Bijele kuće: Trump vratio Kubu na popis zemalja - sponzora terorizma

Rekao je da je vlada pripremila dvije različite poruke jer je utrka bila tako tijesna, no da su se zbog tehničke greške dijelovi druge poruke izmiješali u pozadini čestitke Bidenu.

Ranije u utorak, internetska stranica Guido Fawkes objavila je fotografiju tvita nakon što je prilagodila kontrast i svjetlina slike. Prikazano je ime Donalda Trumpa, riječi "drugi mandat" i "u budućnosti" u pozadini tvita koji je kao čestitka upućen Bidenu.

"Kao što biste očekivali, dva priopćenja su pripremana unaprijed za ishod ovih tijesnih izbora. Zbog tehničke greške dijelovi druge poruke uključeni su u pozadinu grafike", rekao je vladin glasnogovornik.