Uoči rezultata američkih predsjedničkih izbora, donosimo vam najupečatljivije trenutke i izjave te se nakratko podsjećamo na kampanju.

Galerija


Vesele note na prvoj debati, zamijenilo je nadvikivanje i upadice. Dok je Trump napadao Bidena zbog njegovih lista i sina, potonji mu je nestrpljivo dovikivao da blebeće, ponaša se nepredsjednički pa ga pozvao da šuti.

Vezani članci Branimir Vidmarović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Stručnjak za međunarodne odnose analizira povijesni susret dvojice svjetskih vođa: "Ovo što su se dogovorili najbolji je ishod sastanka, jer iz toga proizlazi sve ostalo" Aleksandar Vučić Biden potiče Srbiju na priznanje Kosova, Vučić odgovorio: ''Već sam im jedanput u lice rekao što mislim o tome...''

Glavna tema bila je koronavirus. „220 tisuća Amerikanaca je umrlo“, spočitao je Joe Biden Trumpu. On mu je odgovorio u svom stilu. „Učimo živjeti s tim, nemamo izbora. Ne možemo se zaključati u podrum kao što to Joe radi. On ima mogućnost zaključati se“.

Donald Trump nastavio se rugati s koronavirusom. „Sve što čujete je Covid, Covid, Covid, Covid, to je sve što prikazuju zato što nas žele prestrašiti“, poručio je. Virus kojem se rugao, poslao ga je u bolnicu. No ne zadugo. Nakon tri dana ustaje iz bolničkog kreveta, vraća se u Bijelu kuću i nastavlja kampanju.

„On je Putinovo štene. To je on. Donald Trump nije jak. To me ljuti. Donald Trump nije jak. On je slabić“, nije se ni Biden susprezao.

Kako je kampanja za predsjedničke izbore izgledala, pogledajte u videu. Izbor je na Amerikancima.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr