Melania Trump
Melania Trump Foto: Afp

Melania Trump, prva dama Amerike, slijedi korake svojega supruga Donalda Trumpa. Naime, još uvijek nije obavila telefonski razgovor s budućom prvom damom Jill Biden, piše Daily Mail.


Obitelj Trump ne priznaje pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima održanim 3. studenoga, a predsjednik SAD-a, po pisanju američkih medija, zasad ne kani primiti Joea Bidena u Bijeloj kući.

Trump tvrdi da je došlo do izborne krađe te najavljuje tužbu Vrhovnome sudu. Daily Mail piše da je Jill Biden već osmislila raspored svojih budućih aktivnosti.

"Jill se usredotočila na formiranje svojeg tima i plana ostvarenja prioriteta koji se temelje na obrazovanju, obiteljima vojnika i veterana, kao i na borbi protiv raka", rekao je glasnogovornik Jill Biden, Michael La Rosa. Kazao je i da buduća prva dama želi i dalje nastaviti raditi kao nastavnica.

Mnogo je pitanja o tranzicijskom procesu na koja još treba odgovoriti, uključujući i ono hoće li Trumpovi ugostiti bračni par Biden, s obzirom na to da tradicija nalaže da par koji odlazi u Bijeloj kući ugosti svoje nasljednike. Istočno krilo nije reagiralo na molbu portala Dailymail.com da komentira događaje.

Bračni par Obama postupio drugačije

Bračni par Obama prije četiri godine priredio je toplu dobrodošlicu Trumpovima unatoč omalovažavajućim komentarima Donalda Trumpa o Baracku Obami, među kojima je bilo i pitanje je li rođen u Sjedinjenim Državama.

Barack i Michelle Obama ugostili su Donalda i Melaniju Trump 10. studenoga 2016., samo dva dana nakon što je Trump pobijedio na izborima.

Dok su muškarci razgovarali u Zapadnom krilu Bijele kuće, supruge su u rezidenciji pile čaj i razgovarale. Michelle je Melaniju provela kroz prostorije privatnog dijela 'prve obitelji' te joj je pokazala Trumanov balkon.

Donald Trump Trump tužbom državne tajnice želi spriječiti potvrdu Bidenove pobjede u Pennsylvaniji

Donald i Melanija Trump - 1 Melania se oglasila prvi put od Trumpova poraza, koristila se Bidenovom izbornom uzrečicom

U intervjuu iz 2018. godine, Michelle Obama ispripovijedala je kako je Melaniji rekla da je nazove bilo kad, spomenuvši da je na isti način svojedobno reagirala njezina prethodnica Laura Bush te da joj je na toj ponudi bila vrlo zahvalna.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju