Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedna u nizu

Trump tužbom državne tajnice želi spriječiti potvrdu Bidenove pobjede u Pennsylvaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužba je podignuta protiv državne tajnice Pennsylvanije Kathy Boockvar. Ranije tužbe u državama Georgiji i Michiganu su odbačene.

Izborni stožer američkoga predsjednika Donalda Trumpa u ponedjeljak je podnio tužbu na saveznom sudu u Pennsylvaniji kako bi se dužnosnike te države spriječilo da potvrde pobjedu Joea Bidena.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

U tužbi se navodi da u pennsylvanijskom sustavu glasovanja poštom "ne postoji transparentnost i mogućnost provjere kakva postoji za glasače koji glasuju na biralištu".

"Za birače u Pennsylvaniji postojali su različiti standardi, ovisno o tome koji su način glasovanja izabrali, a mi vjerujemo da je u tom dvostrukom izbornom sustavu moglo biti lažnih glasova koji su se brojali bez prave provjere ili nadzora", priopćio je glavni savjetnik Trumpove kampanje Matt Morgan.

Tužba je podignuta protiv državne tajnice Pennsylvanije Kathy Boockvar, čiji ured nije odmah odgovorio na molbu za komentar.

Trumpov stožer i republikanci podignuli su brojne tužbe za navodne izborne nepravilnosti. U Georgiji i Michiganu one su već odbačene.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene