Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČEKUJE POBJEDU

Joe Biden održao govor pa poručio: "Zalagat ću se za ljude koji su glasali za mene, ali i za ljude koji nisu"

Joe Biden održao je govor tijekom kojega je rekao da očekuje pobjedu na predsjedničkim izborima. Također, poslao je poruku pomirenja političkim suparnicima i dodao će vladati kao predsjednik svih Amerikanaca.

Joe Biden je rekao da je jasno da će on i njegova sukandidatkinja Kamala Harris, nakon duge noći brojanja, dobiti 270 elektorskih glasova, što je dovoljno za osvajanje Bijele kuće.

"Nisam ovdje da bih proglasio pobjedu, nego da bih rekao da ćemo pobijediti kada svi glasovi budu prebrojeni", rekao je Biden.

Rekao je kako je ponosan na održanu kampanju. Dodao je da pobjeđuje u ključnim država, da je uvjeren da će mu u državama u kojima gubi pomoći glasovi poslani poštom koji se još uvijek broje.

"Meni je od posebnog značaja to što smo pobijedili uz potporu većine američkog naroda i da će taj broj rasti. Senatorica Harris i ja smo osvojili više glasova nego ijedni kandidati u povijesti Amerike", rekao je Biden.

Pročitajte i ovo Tena Bugarin U STRAHU OD EKSCESA Kakvo je stanje na američkim ulicama? Hrvatska poduzetnica iz New Yorka: "Prošla sam kraj Trumpova nebodera, nema ljudi, ali ima drvenih paleta"

Pročitajte i ovo Privremeni rezultati predsjedničkih izbora u SAD-u Neviđeno tijesna utrka Što Trumpu treba za novi mandat? Biden zasad drži vodstvo, ali Trump još ima šanse

Osim toga, predsjednički je kandidat poslao poruku pomirenja s političkim protivnicima.

"A jednom kad sve ovo završi, smirit ćemo se, staviti iza nas sve što je bilo u kampanji i ponovno jasno vidjeti i slušati jedni druge. Međusobno se poštovati i zacijeliti kao nacija. Kako bismo napredovali, moramo svoje protivnike prestati tretirati kao da su neprijatelji", rekao je Biden te dodao da će, iako je demokrat, vladati kao predsjednik svih Amerikanaca.

"Zalagat ću se za ljude koji su glasali za mene, ali i za ljude koji nisu. Moji prijatelji, ja sam siguran da ćemo pobijediti, ali ovo neće biti samo naša pobjeda. Ovo će biti pobjeda svih Amerikanaca. Neće biti plavih i crvenih država. Bit će samo Sjedinjene Američke Države", zaključio je Biden na kraju govora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene