Uprava Uljanika izvijestila je da je ponuda odabranog novog strateškog partnera Brodosplita bila najbolja u odnosu na sve ostale.

Galerija


U finale je ušla samo još ponuda australske grupe koja u Uljaniku gradi polarni kruzer. Uprava ističe da je Brodosplit ponudio sudjelovati u isplati plaća, no svi ostali troškovi restrukturiranja se tek trebaju utvrditi i podijeliti između države, Brodosplita i Uljanika.

Vezani članci Darko Horvat (Foto: Pixsell, Sanjin Strukić) Horvat o poslovanju Uljanika: "Brojke ne izgledaju dobro" Radnici 3. maja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Odgođen stečaj 3. maja, definitivna odluka u ožujku: "Stečaj nije opcija za državu"

"Ponuda Brodosplita je u svojoj dokumentacji priložila i pismo namjere jedne značajne banke da će ih pratiti u restrukturiranju što je u ovoj situaciji danas vrlo vrlo respektabilno s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo", kazao je Emil Bulić, predsjednik uprave Uljanika.

Član nadzornog odbora Samir Hadžić  kazao je kako će svi podaci u sljedećim danima i tjednima izlaziti van kad se "Vlada, strateški partner i upravatelj Uljanika dogovore i slože oko njih"