Obavijesti Video Pretražite Navigacija

INTERVJU TJEDNA Sergije Krešić: Modri oduševili, a Bilić treba zvati Sammira!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijenjeni hrvatski stručnjak za GOL.hr analizira igru naših klubova u Europskoj ligi...

'Za mene nema dileme. Ako Sammir ima naše državljanstvo, treba ga zvati u hrvatsku reprezentaciju. Stranci igraju u reprezentacijama mnogih država u drugim sportovima, pa zašto se to ne bi prakticiralo i u nogometu?' poručio je preko GOL.hr-a izborniku Slavenu Biliću bivši trener Hajduka Sergije Krešić, koji već više od dva desetljeća radi u Španjolskoj, gdje je vodio desetak uglednih klubova poput Betisa, Valladolida, Mallorce, Numancije i naposljetku Las Palmasa, s kojim se razišao u travnju ove godine i iz svoje kuće u Marbelli čeka novi angažman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Hajduku tvrde da Krešić nije podnio ostavku Slika nije dostupna Trener Hajduka, Sergije Krešić, podnio ostavku

Ako Sammir ima naše državljanstvo, treba ga zvati u hrvatsku reprezentaciju 'Sammir više ne vuče loptu bez potrebe kao prije, igra puno zrelije, tijekom cijele utakmice razigrava suigrače, a dosta je popravio i igru prema nazad. Samo treba tako nastaviti i usavršavati se', splitski trener dao nam je dijagnozu Sammirova preobražaja iz nedorečenog 'cirkusanta', kako su ga neki nazivali, u pravog brazilskog 'fantazistu'.

>> Mamić poziva na linč: Bilić je rasist jer ne zove Sammira u reprezentaciju!

>> ADIO: 'Sammir broji zadnje dane u HNL-u, ligi koja ne zaslužuje njegovu klasu'

'Ta pobjeda protiv Villarreala je velika stvar za Modre, ali i za hrvatski nogomet. Iako nije igrao u prvoj postavi, pobijediti Villarreal nije tako lako. Gledao sam Dinamo protiv Hajduka i sada Villarreala. U tim utakmicama pokazao je da je čvrst i organiziran, te da su njegovi igrači usredotočeni na igru tijekom cijele utakmice, što nije bio slučaj do sada. Dinamovi igrači bili su pokretljivi, grupno su zatvarali prostor, pokrivali jedan drugog, ginuli za svaku loptu, a kada bi je osvojili kvalitetno su se otvarali iz zgusnute obrambene formacije u napadačku', objasnio je u nekoliko rečenica cijenjeni hrvatski stručnjak u Španjolskoj.

Osim Sammira za Krešića je možda i ponajbolji igrač utakmice bio mladi Ivan Tomečak, za kojeg kaže da bi se mogao razviti u vrhunskog nogometaša.

'Taj dečko me stvarno oduševio. Ima nevjerojatan fizički potencijal, a tehnički je odličan. Koliko je samo pretrčao na toj utakmici u oba smjera, i to one 'kvalitetne trke', ističe Krešić te dodaje da nije iznenađen sjajnom igrom Ante Rukavine kojeg je trenirao tijekom svojeg posljednjeg mandata u Hajduku:

Cijeli intervju pročitajte na GOL.hr!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene