Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Veslanje: Dva zlata za Australiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvog dana finalnih natjecanja u veslanju na OI u Pekingu nauspješnija je bila Australija koja je uzela dva zlata. Po jedno zlatno odličje pripalo je Norveškoj, Bugarskoj, V. Britaniji, Rumunjskoj i Novom Zelandu.

Najuzbudljivije je bilo u ženskom dvojcu na pariće, gdje je foto-finiš odlučio o pobjednicama. Zlato je na kraju pripalo blizankama iz Novog Zelanda Georgini i Caroline Evers-Swindell, koje su bile za samo jednu stotinku bolje od njemačke posade Anne-Katrin Thiele i Christiane Huth.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veslanje: Braća Skelin razočarali, Kušurin i Vekić izborili polufinale Slika nije dostupna Veslanje

Sestre Georgina i Caroline Evers-Swindell bile su zlatne i prije četiri godine u Ateni.

Bronca je pripala Britankama Elise Laverick i Anna Bebington.

U utrci muških samaca zlato je osvojio Norvežanin Olaf Tufte, koji je tako obranio naslov iz Atene.

Srebro je pripalo Čehu Ondreju Syneku, a bronca najvećem favoritu i trostrukom svjetskom prvaku Maheju Drysdaleu sa Novog Zelanda.

U ženskom samcu Rumjana Nejkova donijela je prvo zlato za Bugarsku na OI u Pekingu. To je treća olimpijska medalja za Nejkovu, koja je bila srebrna na OI 2000. te brončana na OI 2004.

Srebro je pripalo Amerikanki Michelle Guerette, a Bjeloruskinja Ekaterina Karsten bila je brončana i to joj je četvrta olimpijska medalja. Bila je zlatna 1996. i 2000., te srebrna 2004. godine.

U muškom dvojcu bez kormilara Australci su obranili zlato iz Atene, a ovaj puta je partner Drewu Ginnu bio Duncan Free.

Kanadski dvojac David Calder i Scott Frandsen ozbiljno je prijetio Australcima, ali su na kraju morali biti zadovoljni srebrom. Bronca je pripala Novozelanđanima Nathana Twaddleu i Georgee Bridgewateru, koji su u Ateni uzeli "drvenu medalju" (četvrto mjesto).

Drugo zlato Australiji donio je muški dvojac na pariće David Crawshay i Scott Brennan. Srebro su osvojili Estonci Juri Jaanson i Tonu Endrekson, a Britanci Matthew Wells i Stephen Rowbotham uzeli su broncu.

Rumunjke Georgeta Andrunache i Viorica Susanu osvojile su zlato u ženskom dvojcu bez kormilara. Za Georgetu Andrunache to je treće uzastopno olimpijsko zlato u dvojcu. Ona također ima i dva zlata iz osmerca.

Kineskinje Wu You i Gao Yulan su zahvaljujući odličnom finišu prestigle posadu Bjelorusije, te su se domogle srebra.

U četvercu bez kormilara zlato su uzeli Britanci Tom James, Steve Williams, Pete Reed i Andrew Triggs-Hodge.

Australska posada je bila srebrna, a broncu su osvojili Francuzi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene