Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jedrenje: Kljaković-Gašpić odličan sedmi nakon prvog dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dva odvežena plova naš predstavnik na Olimpijskim igrama u klas Finn, Ivan Kljaković-Gašpić zauzima sedmo mjesto sa 17 kaznenih bodova. Vodstvo u svojim rukama ima Poljak Szukiel.

Naš mladi 24-godišnji Solinjanin solidno je otvorio natjecanje i u sljedećim danima pokušat će se probiti do olimpijske medalje, koja bi bila prva u povijesti hrvatskog jedrenja.

Pročitajte i ovo Nesreća u pekinškom metrou Kumovala snježna oluja VIDEO Drama u podzemnoj željeznici: Za vrijeme najveće gužve raspao se vlak, više od 100 ljudi se polomilo! Slika nije dostupna Jedrenje: Sud odbacio prosvjede protiv Danaca

Gašpić je u prvoj regati bio sedmi, a u drugoj deseti, pa nakon nakon dva plova zauzima obećavajuće sedmo mjesto u konkurenciji 26 kormilara.

U ovom dijelu natjecanja održat će se deset plovova koji će odlučiti o deset najboljih koji će onda ući u finalni plov za odličja.

U prvom plovu Ivan Kljaković Gašpić je stalno bio u vrhu flote, a u drugom plovu u prvoj stranici nije dobro prošao na lijevoj strani polja, pa je prvu oznaku okrenuo tek 20., no napredovao je iz stranice u stranicu i ušao deseti u cilj.

Prvi plovovi najavili su da će olimpijska regata 2008. biti teška i neizvjesna, a stalnim plasmani među prvih deset mogao bi donijeti visoke plasmane.

" U drugoj krmi odlično sam stajao, kontrolirao grupu, međutim pred sami kraj druge krme svi koji su bili u lijevoj strani regatnog polja zaista su puno profitirali, Indijac koji je praktički zadnji okrenuo privjetrinsku oznaku ušao je četvrti u cilj. Nemoguće je pokriti obje strane. U drugom plovu sam se izvukao u drugoj stranici uz vjetar, u zadnjoj stranici niz vjetar je bila velika gužva, svi smo bili na pet - deset metara, bilo je jako teško prognozirati što će se dogoditi. I opet je dala ta lijeva strana, ostao sam deseti što je zadovoljavajuće. Treba biti miran i strpljiv i tko bude tako pristupio regati otići će kući se medaljom", kazao je nakon povratka s regatnog polja Ivan.

Inače, najbolji rezultat naših jedriličara ostvario je prije četiri godine Karlo Kuret, koji je u Ateni bio četvrti.

Natjecanje u klasi Finn nastavlja se sutra u 7 sati po našem vremenu s dva nova plova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene