Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ćiro: Terim je kao neka zvijezda?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nenadmašni 'trener svih trenera' odlazi osokoljen u Istanbul na sutrašnji kvalifikacijski ogled s Turskom. Njegov turski pandan Fatih Terim tvrdi da ne mogu odigrati dvije utakmice loše. Nakon što su remizirali s Belgijancima, Turci neće imati milosti prema Ćirinim jurišnicima, ali veliki trenerski mag obožava ovakve situacije...

'Na nedavnom skupu trenera europskih selekcija Terim je bio kao zvijezda. Svi su željeli čuti o fenomenu Turske koja pobjeđuje kada je već pobjeđena, no on nikome nije želio otkriti tajnu...', hvalio je Ćiro Terima.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

No isto tako, Ćiro je odmah i poentirao: 'Da zna kakvu ja momčad imam, ne bio on bio tako samopouzdan da neće kiksati dva puta zaredom'.

>> Ćiro: Čim kihnem nastane panika

Iako je poznat kao veliki, nemilosrdni 'bič' koji je tjerao igrače iz kampova i s treninga, Ćiro je među 19 odabranih za susret protiv Turaka pozvao i Sašu Papca za kojeg je tvrdio da ga više neće pozivati.

Igrat ćemo sa dva špica pa kud puklo da puklo BiH je kao uvertira u istanbulski krešendo poslužila utakmica protiv Sarajeva koju su Ćirini reprezentativci dobili 2:1 u završnici susreta. Handžić je pogodio za Sarajevo u 61. minuti, a Ibričić u 80. i Rahimić u 86 minuti donose pobjedu BiH.

Turski mediji smatraju da im je ova utakmica 'biti ili ne biti' kvalifikacija. Stadion Inonu biti će krcat, a atmosfera kada su Turci u pitanju bit će sve samo ne kazališna. No kako Ćiro kaže 'na terenu želim samo ratnike!', znači nema zime za 'ljiljane'.

Glavna Ćirina dvojba je igrati s dvije ili jednom špicom. 'Možda gurnem Ibiševića i Džeku, a možda Ibričića kao četvrtog veznog', kaže Blažević.

'Igrat ćemo sa dva špica pa kud puklo da puklo', zaključio je Ćiro svoje taktičke dileme.

Inače, BiH vodi Turke u međusobnim dvobojima. Do sada su ove dvije reprezentacije odigrale tri utakmice. BiH je slavila dva puta; 2000. godine u prijateljskoj utakmici 2:0, 2007. i u kvalifikacijama za Euro 3:2, a Turska jedan put u istim kvalifikacijama za Euro u Austriji i Švicarskoj 1:0 u Istanbulu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene