Zoom blagdani

Prvi put u 33 godine kraljica Elizabeta i princ Philip neće provesti Božić s obitelji, objasnili su i zašto

Kraljevska obitelj (Foto: Getty Images) Kraljevska obitelj (Foto: Getty Images) Getty Images 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Kraljevska obitelj (Foto: Getty Images) +0 Kraljevska obitelj (Foto: Getty Images) Galerija

Kraljica Elizabeta II i njezin suprug princ Philip zbog godina spadaju u rizičnu skupinu zaraze koronavirusom pa će ove blagdane provesti sami.

Britanska kraljica Elizabeta II i princ Philip ovih će blagdana preskočiti jednu kraljevsku tradiciju zbog rizika od zaraze koronavirusom.

Pogledaj i ovo showbuzz ipak će ga obilježiti Najusamljeniji rođendan kraljice Elizabete dosad: Osim voljenog Philipa, uz nju nije ni još jedan važan član obitelji

Njoj su 94, a njemu 99 godina i oboje spadaju u rizičnu skupinu, zbog čega po prvi put u 33 godine neće slaviti Božić s ostatkom obitelji na imanju Sandringham, već sami u dvorcu Windsor.

Kraljica i njezin suprug nadaju se i da će ovom odlukom postaviti primjer drugima da budu jednako odgovorni, a iako će fizički biti odvojeni od svoje djece i unučadi, planiraju blagdansko druženje preko Zooma, prenosi The Sun.

Izvor iz palače za tabloid je otkrio i kako, unatoč mjerama koje dopuštaju misna slavlja, kraljica neće prisustvovati ni božićnoj misi kako ne bi izazvala gužvu.

Dodao je i da je kraljica odluke o otkazivanju kraljevskih božićnih tradicija donijela nakon konzultacija s ostatkom obitelji i doktorima iz palače.

"Kraljica i vojvoda imali su tu sreću da su svaki dosadašnji Božić mogli provesti s obitelji. Sada su svjesni da moraju biti oprezni i blagdani nisu iznimka", ispričao je izvor iz palače za The Sun te je dodao i kako se kraljica i njezin suprug, baš poput svih ostalih, nadaju da će se u 2021. godini sve vratiti u normalu.

A iako će kraljevski par za blagdane biti sam, glasnogovornik Buckinghamske palače otkrio je kako će se vjerojatno ipak vidjeti s ostatkom obitelji na otvorenom i na sigurnoj distanci.

Ovo će biti prvi put od 1988. godine da kraljevska obitelj ne slavi Božić na imanju Sandringham u Norfolku, a do tada su se blagdanske proslave održavale u Windsoru.

Šuška se i da će William i Kate ovu prigodu iskoristiti kako bi Božić proveli s Kateinim roditeljima Carole i Michaelom Middletonom te njezinom sestrom Pippom.

Ostatak kraljevske obitelji također će nešto drugačije provesti blagdane.

Princ Andrew i Sarah Ferguson, koji žive zajedno u Windsoru, pridružit će se princezi Beatrice i Edoardu Mapelliju Mozziju te princezi Eugenie i njezinu suprugu Jacku Brooksbanku.

S kraljicom će biti samo njezin najmlađi sin, princ Edward i njegova supruga Sophie.

Princ Harry i Meghan Markle ostat će u SAD-u i neće dolaziti u Veliku Britaniju u božićno vrijeme.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo na setu serije Dar Mar Petar Grašo na setu serije Dar Mar Petar Grašo Želim Život - Pravila igre +9 Želim Život - Matija Vuica Celebrity Severina na Instagramu objavila fotografiju s Petrom Grašom pa otkrila i koji je razlog tome

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene