Kraljica Elizabeta i princ Philip spadaju u rizičnu skupinu, stoga će zbog pandemije koronavirusa božićni blagdani za njih ove godine izgledati drugačije.

Galerija


Princ William i njegova supruga Kate Middleton skupa s njihovom djecom navodno neće biti na božićnom ručku s kraljicom Elizabetom II. Naime, Buckinghamska palača trenutačno razmatra sve opcije, s obzirom na činjenicu da djeca vojvode i vojvotkinje od Cambridgea predstavljaju rizik za kraljicu i princa Philipa zbog pandemije koronavirusa.

Vezani članci Kraljevska obitelj Kraljevska obitelj okupila se prvi put od pojave pandemije, kraljica zabrinula javnost jednim detaljem Princ William i Kate Middleton William i Kate ovih dana muku muče zbog važnog pitanja: "Teško je znati što bi bilo najbolje"

Kraljica i njezin suprug božićne će blagdane provesti u skladu s mjerama zbog pandemije, a bit će u Sandringhamu ili Windsoru. Izvori bliski kraljevskoj obitelji ističu kako će kraljica i princ Philip tek dobiti točne upute kako se ponašati, s obzirom na to da spadaju u rizičnu skupinu te će njihova obitelj napraviti sve ne bi li ih zaštitila od koronavirusa. Budući da princ George, princeza Charlotte i princ Louis imaju kontakt s ostalom djecom, zasad je gotovo sigurno da kraljičin unuk, njegova supruga i praunuci neće biti s njom u vrijeme božićnih blagdana.

William i Kate tu će prigodu navodno iskoristiti kako bi Božić proveli s Kateinim roditeljima Carole i Michaelom Middletonom te njezinom sestrom Pippom. S druge strane, vojvotkinja od Cornwalla, Camilla Parker Bowles također bi trebala biti sa svojom djecom, a ne s kraljicom i dijelom kraljevske obitelji koji će biti uz Elizabetu i Philipa.

Ostatak kraljevske obitelji također će nešto drugačije provesti blagdane. Princ Andrew i Sarah Ferguson, koji žive zajedno u Windsoru, pridružit će se princezi Beatrice i Edoardu Mapelliju Mozziju te princezi Eugenie i njezinu suprugu Jacku Brooksbanku. S kraljicom će biti samo njezin najmlađi sin, princ Edward i njegova supruga Sophie. Princ Harry i Meghan Markle ostat će u SAD-u i neće dolaziti u Veliku Britaniju u božićno vrijeme.

Inače, veliki dio pandemije kraljica i princ Philip proveli su u dvorcu Windsor, gdje su bili u izolaciji s nekoliko članova osoblja.

Dok mu poslovno carstvo propada, a 13 tisuća ljudi prijeti gubitak posla do Božića, on uživa na luksuznoj jahti