Ona je imala 13, a on 18 godina kada su se upoznali. Kraljica Elizabeta i princ Philip kraljevski su par s najdužim stažem u povijesti Velike Britanije, a vjenčali su se 20. studenog 1947. godine.

Galerija


Ljubavna priča kraljice Elizabete II. i njezina supruga, princa Philipa, seže nekoliko desetljeća unazad, a radi se o jednom od najstabilnijih poznatih parova na svijetu.

Vezani članci Kraljica Elizabeta II i princ Philip Prvi put u 33 godine kraljica Elizabeta i princ Philip neće provesti Božić s obitelji, objasnili su i zašto Princ Philip Povezivali su ga s čak 12 žena kroz više od 70 godina braka s kraljicom, a jedan skandal nikako nije mogao zataškati

Princeza Elizabeth Alexandra Mary rođena je 1926. godine u britanskoj kraljevskoj obitelji, a najstarija je kći mlađeg sina tadašnjeg britanskog kralja. Upravo zbog toga nitko nije ni mislio da će jednoga dana upravo ona biti kraljica, danas s najdužim stažem na tronu u britanskoj povijesti.

Philip je rođen kao princ Grčke i Danske 1921. godine, a nećak je vladajućeg kralja Grčke u to vrijeme. Elizabeta i Philip upoznali su se 1934. godine, a u to vrijeme životi im nisu mogli biti drugačiji nego što su bili.

Elizabeta je imala tek 8 godina kad je upoznala Philipa

Kraljica je imala tek osam godina kada je upoznala Philipa, no njihova ljubavna priča započela je ipak nekoliko godina kasnije. U svibnju 1937. godine kraljičin otac George VI. postao je kralj, a Elizabeta i Philip svjedočili su njegovoj krunidbi, nakon što je preminuo Elizabetin djed, a njezin ujak abdicirao u prvoj godini kraljevanja. Elizabeta je postala direktna nasljednica krune, no Philipov je život u tom trenutku bio izvan kontrole jer su svi njegovi skrbnici preminuli.

U srpnju 1939. godine Elizabeta i Philip ponovno su se susreli, a to je bio trenutak kada su se zaljubili na prvi pogled. Ona je imala 13 godina, on 18, a nakon susreta počeli su se dopisivati. Za Božić 1943. godine Philip je Elizabeti bio pratnja na obiteljskoj božićnoj proslavi u dvorcu Windsor.

Kralj George VI. htio je da njegova voljena Lilibet, kako su zvali Elizabetu na dvoru, bude sretna, a imao je nekoliko sumnji u vezi s Philipom. Princ u to vrijeme nije bio financijski neovisan te se kralju nisu sviđali još neki detalji iz njegova života. Činjenica da su rođaci u četvrtom koljenu nikome pak nije smetala.

Philip je 1947. godine dobio kraljevo dopuštenje da zaprosi Elizabeth, a zaprosio ju je u Škotskoj prstenom koji je sam dizajnirao. Iste godine postao je Philip Mountbatten te je bio službeni stanovnik Velike Britanije. Elizabeta je naravno rekla "da". Večer prije njihova vjenčanja Philip je dobio nekoliko kraljevskih titula, a titulu Vojvode od Edinburgha i danas koristi.

Prebrodili su najveće skandale u kraljevskoj obitelji

Kraljevski par nije ni slutio da će Elizabeta samo pet godina nakon vjenčanja postati Kraljica Elizabeta II. Kraljica i princ ove godine slave 73. godišnjicu braka, a to je ujedno i najduži kraljevski brak u britanskoj povijesti.

Elizabeta i Philip imaju četvero djece, tijekom njezina kraljevanja odradili su nekoliko tisuća posjeta diljem svijeta, a prebrodili su i neke od najvećih skandala u britanskoj kraljevskoj povijesti.

Elizabeta je istaknula kako je 1992. za njih bila užasna godina. Propali su brakovi čak troje njihove djece, a iste godine izbio je i požar u dvorcu Windsor koji je prouzročio veliku štetu. Deset godina kasnije ta se užasna godina ponovila, a 2002. su preminule Kraljica Majka i Elizabetina sestra, princeza Margaret.

Kraljica je danas službeno na britanskom tronu najduže u povijesti, a sve do 2017. godine suprug je čitavo vrijeme bio uz nju. Princ se umirovio od kraljevskih dužnosti 2017. godine, no čitavo vrijeme stoji čvrsto uz kraljicu, bez obzira na sve.

Severina u seksi izdanju u kakvom je dugo nismo vidjeli otkrila tajnu svog mladolikog izgleda